0
Košarka
košarkaška reprezentacija Srbije

FOTO: STARSPORT

VAŽNE VESTI ZA ORLOVE: Evo kada bi Srbija mogla da sazna protivnike na Olimpijskim igrama!

Objavljeno: 07.12.23 u 18:33

Još uvek se čeka konačan spisak učesnika

Iako su Olimpijske igre u Parizu udaljene sedam meseci, interesovanje za sastave timova već raste, a FIBA je najavila da će žreb za muški i ženski košarkaški turnir biti održan početkom proleća 2024. godine.

Generalni sekretar FIBA, Andreas Zaglis, najavio je da će principi i ograničenja žreba biti objavljeni u narednom periodu, s nagoveštajem da bi se žreb mogao očekivati u martu ili aprilu, mada tačan datum još nije preciziran.

Srbija, koja je osigurala mesto na Olimpijskim igrama u Parizu osvajanjem srebrne medalje u Manili, biće deo elite koja će se takmičiti za najsjajnije odličje. Pored Srbije, učešće su već obezbedile Francuska, Južni Sudan, Kanada, Sjedinjene Američke Države, Japan, Nemačka i Australija.

Preostala četiri mesta biće određena putem kvalifikacionih turnira u Valensiji, Rigi, Pireju i San Huanu u Portoriku, a očekuje se da će se svi ljubitelji košarke širom sveta sa nestrpljenjem pripremati za uzbudljiv žreb i uzbuđenja koja donosi Olimpijski turnir.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter