0
ATP

FOTO: Twitter/@MiamiOpen

JEDNU STVAR ALKARAZ MORA OBAVEZNO DA NAUČI: Trener Španca pričao o tome šta mora da popravi pred duel sa Novakom!

Objavljeno: 18.11.23 u 11:45

Očekuje nas spektakl u Torinu večeras, ali Ferero najavljuje da treba biti oprezan.

Iako se činilo da su minimalne šanse nakon dva kola da se Karlos Alkaraz i Novak Đoković sretnu u polufinalu, ipak je najveće rivalstvo ove kalendarske godine dobilo priliku da ispiše još jedno poglavlje.

Naime, nakon jučerašnje pobede Karlitosa, i srećnog proalza dalje Novaka Đokovića, koji nije zavisio od sebe, imaćemo peti meč jedina dva Gren slem šampiona ove godine, a četvrti u poslednjih šest meseci.

Ipak uoči duela, treneru mladog Španca, jasno je da je i umor faktor u novembru, a duga sezona je imala polsedice na sjajnog momka iz Mursije.

Svi teniseri u završnicu sezone stignu sa viškom kilometraže. Previše je turnira, previše nedelja na terenu. Praktično stalno osećate obavezu da pobeđujete. Karlosa ovakva situacija malo opterećuje. Zato mora da nauči da sezona traje od januara do novembra.

– Ima prostor da još napreduje. Mora da bude stabilniji u mečevima, bez oscilacija, ne sme da otvara vrata protivnicima. Ponekad postoji konfuzija u njegovoj igri… S druge strane, mora se priznati da i kada nudi ovakve šanse rivalima, nikada ne prestaje da se bori. Sve on to zna, svestan je da mora da popravi a to se postiže samo iskustvom.

Naravno, kada se zna da Alkaras ima samo 20 godina, jasno je da je njegov potencijal ogroman.

– Može da osvaja gren slemove, masterse i da se ravnopravno nadmeće sa Đokovićem, Sinerom i ostalima, ali mora da bude na maksimalnom nivou. Ljudi ga vole zbog harizme, emituje sjajnu energiju, ali zbog toga kada mu ne ide, navijači to više vide.

0
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter