2
Fudbal
Strahinja Pavlović

FOTO: Starsport

SRBIJA PORAZOM DOČEKUJE BUGARE: Kardinalna greška Pavlovića dovoljna za pobedu Belgije! (VIDEO)

Objavljeno: 15.11.23 u 22:51

Fudbalska reprezentacija Srbije doživela je poraz od Belgije na gostovanju (1:0) u prijateljskoj utakmici odigranoj u Levenu pred praznim tribinama.

Jedini gol na meču postigao je Janik Karasko u drugom minutu nakon greške Strahinje Pavlovića.

Srbija je imala najbolje šanse preko Filipa Đuričića, koji je u prvom poluvremenu pogodio stativu, a u drugom prečku. „Orlovima“ je ova utakmica poslužila kao priprema pred meč sa Bugarskom u nedelju od 15:00 u Leskovcu, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naša selekcija nije mogla da otvori utakmicu gore, pošto su domaći poveli posle malo više od 60 sekundi nakon loše predaje lopte Strahinje Pavlovića do Predraga Rajkovića. Rajković je stigao da interveniše pre Luja Opende, ali Janik Karasko je bio na pravom mestu i postigao gol.

Pavlović je samo minut kasnije ponovio grešku, ali ovoga puta Openda nije uspeo da savlada Rajkovića, koji je bio dobro postavljen.

Srbija se malo trgla u nastavku, a prvu polupriliku imala je u 24. minutu kada je Lazar Samardžić, nakon dodavanja Filipa Mladenovića, loše šutirao.

Predrag Rajković je nastavio sa dobrim odbranama, sprečavajući Opendu da ga savlada nakon dodavanja Tilemansa.

Najbolju priliku u prvom delu susreta Srbija je imala u 31. minutu preko Filipa Đuričića, čiji udarac završava na stativi.

Rajković je nastavio da brani i na drugoj strani, zaustavljajući Opendu po treći put, ovoga puta zatvaranjem prvog ugla.

Početak drugog poluvremena doneo je promene, s Piksijem koji šalje Kostića i Lukića na teren. Srbija je delovala odlučnije i agresivnije, posebno u fazi odbrane, ali nije uspela stvoriti ozbiljnu priliku za pogodak.

Tokom prvih 20 minuta drugog poluvremena, samo je Belgija pripretila preko Demana, čiji je udarac zaustavio Rajković.

Srbija je tek u 70. minutu ozbiljnije zapretila preko Radonjića, a isto je učinio i Mitrović po ulasku u igru. Tadić, Milenković i Živković takođe su ušli u igru.

U finišu utakmice, Srbija je vršila pritisak, a Đuričić je pogodio prečku, ali Belgija je na kraju uspela sačuvati trijumf rezultatom 1:0.

0
0
2 Komentara
  1. Nema Srbija sta da traži na Ev.prvenstvu ako u timu igraju neodgovorni igrači kao Strahinja Pavlović direktni krivac za vise poraza od sv.prvenstva na vamo,a sto je najiritirajuče tako neodgovorno ne igra za Salzburg.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter