1
Evroliga

Foto: BC Partizan/X

NOVI NEUSPEH PARTIZANA: Kaboklova nestvarna partija nedovoljna za trijumf crno-belih!

Objavljeno: 15.11.23 u 22:40

Košarkaši Partizana doživeli su poraz u Minhenu od ekipe Bajerna u okviru 8. kola Evrolige rezultatom 94:85.

Najefikasniji igrač u redovima Željka Obradovića bio je Bruno Kaboklo, koji je završio meč sa 19 poena. Pratio ga je Džejms Naneli sa 14 poena, dok je Zek Ledej dodao 12 poena. Uroš Trifunović doprineo je sa 10 poena, ali ekipa Partizana nije uspela da ostvari pobedu u ovom susretu.

Partizan je večeras u Minhenu imao veliku podršku navijača koji su stvorili fantastičnu atmosferu. Tokom celog meča, crno-beli su bili glasniji od domaćih navijača Bajerna, pružajući podršku koja je igračima omogućila da se osećaju kao da igraju na domaćem terenu.

Ekipa je, inspirisana ovom atmosferom, pružila izuzetnu prvu četvrtinu. Igrači su uložili mnogo energije, što se odrazilo kako u napadu, tako i u nekim trenucima odbrane. Uroš Trifunović se posebno istakao u prvom periodu, a Partizan je u jednom trenutku imao dvocifrenu prednost.

Međutim, crno-beli su posustali u drugoj četvrtini, pre svega u defanzivi. Iako su domaći pogađali svoje šuteve, to je rezultiralo ne samo gubitkom prednosti, već i odlaskom na poluvreme sa zaostatkom od dva poena – 53:51.

Treća četvrtina je počela ne samo loše, već katastrofalno za Partizan. Ekipa gotovo ništa nije mogla da pogodi, dok su domaći Bavarci povećavali prednost pametnom igrom u napadu, dostižući u jednom trenutku i plus 10.

Partizan je, ipak, uspeo da se vrati, pre svega zahvaljujući dobroj odbrani, a posebno se istakao Bruno Kaboklo. Ipak, u poslednju deonicu ušlo se sa sedam poena zaostatka crno-belih.

U poslednjoj četvrtini smo svedočili pravoj drami. Partizan je konačno pokazao odbranu, a poslednjih nekoliko minuta bilo je izuzetno napeto. Bruno Kaboklo se ponovo istakao, ovog puta i u ofanzivi, donoseći izjednačenje Partizanu. Njegova saradnja sa Pi Džej Doužerom bila je sjajna i doprinela je izuzetno uzbudljivom završetku meča.

Standings provided by Sofascore
3
0
1 Komentara
  1. Idi negde odmori se ili nerviraj nekog drugog. Nemamo nikakvu igru, ne da se ne vidi pomak na bolje, sve je gore.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter