0
ATP

FOTO: Twitter/@CincyTennis

KARLITOS SE PONOVO OPTEREĆUJE NOVAKOM: ‘Ne izgleda kao da će uskoro prestati!’

Objavljeno: 14.11.23 u 09:50

‘Možda je i u boljoj formi nego pre 10 godina.’

Dominciji najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića ne zazire se kraj, pošto je ponovo obezbedio prvo mesto na ATP listi do kraja godine. Nole danas igra protiv Janika Sinera koji je skoro dve decenije mlađi od njega u drugom kolu Torina. Đokovićev najveći rival u ovom trenutku je Karlos Alkaraz koji je 16 godina mlađi od njega.

Novak nema nameru da stane, a njegove partije su neverovatne za jednog tzv. ‘veterana’, koji je u ovoj godini izgubio svega pet mečeva. a Alkaraz je istakao da je to neverovatno.

-On je to zaslužio. Sigurno. Osvojio je tri grend slema i stigao do finala na četvrtom. Osvojio je dva ili tri mastersa 1000. Mislim, zaslužio je da bude prvi na kraju godine. Izgubio je samo pet mečeva u ovoj godini. To je neverovatno. Čuo sam da je rekao da ovo nije njegova najbolja sezona u karijeri. Zapanjujuće – naveo je on.

FOTO: Starsport

Dodao je da će se boriti da narednu godinu završi kao prvi.

-Borio sam se za prvo mesto na ATP listi, imao sam šanse na poslednjem turniru koji sam igrao i nisam ih iskoristio. Sada samo mogu da mu čestitam jer osmi put završava godinu na prvom mestu. Boriću se da imam šansu naredne godine – jasan je Karlitos.

Rekao je da je Đoković u boljoj formi nego pre deset godina.

-Mislim da je on igrač koji najbolje vodi računa o svom telu. Svaki dan prolazi kroz svoje rituale, brine o sebi i to mu je prioritet broj jedan. Smatram da je to izuzetno dobro radi0 tokom prethodnih nekoliko godina. Mislim, on ima 36 godina i izgleda kao da ima 26 ili 27. Možda je i u boljoj formi nego pre 10 godina. Stvarno ne izgleda kao da će uskoro prestati – smatra Španac.

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter