0
AdmiralBet ABA Liga

Foto: ABA League

NBA UTAKMICA U ŠTARK ARENI PRIPALA IGOKEI: Partizan se vratio sa -22, ali mu se ponovila Mega i Baskonija!

Objavljeno: 12.11.23 u 23:02

Košarkaši Partizana su doživeli poraz u 7. kolu ABA lige, gde je ekipa Igokee trijumfovala rezultatom 91:89 (48:34).

Partizan je već navikao na oscilacije u igri, ali trenutna situacija u njihovom nastupu prevazilazi sve prethodne izazove. U susretu sa Igokeom, crno-beli su sami sebi iskopali jamu od 22 poena zaostatka, zatim su se približili senzacionalnom preokretu, ali, kao i u prethodnom meču protiv Mege, nisu uspeli. Stefan Mudi je šokirao Partizan košem preko Zeka Ledeja samo dve sekunde pre kraja, stavljajući tačku na neizvesnu završnicu. U poslednjem napadu, lopta nije stigla do Frenka Kaminskog, i Partizan je drugi put ove sezone doživeo poraz u ABA ligi rezultatom 91:89.

Ove sezone, crno-beli su često ulazili u značajne zaostatke, ali spektakularni preokreti nisu uvek mogući. Nakon fascinantnog preokreta protiv Fenerbahčea, Partizan je podsetio na meč protiv Mege, gde su takođe bili u zaostatku od 20 poena. Kao i tada, uspeli su da se izjednače, ali su opet izgubili u poslednjim momentima.

Igokea je dominirala šutem za tri poena, postigavši 14 trojki, što im je omogućilo prednost od 21 poena tokom treće četvrtine. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Marko Jeremić sa 17 poena, isto koliko i Nikola Tanasković. Heroj meča, Stefan Mudi, postigao je sedam poena.

Na strani Partizana, Zek Ledej je bio najbolji sa 16 poena, a žal ostaje za partijom Uroša Trifunovića, koji je svojom energijom gotovo sam izazvao preokret. Na kraju je upisao 15 poena. Danilo Anđušić je dodao 13 poena.

Početak meča bio je spor, prelazeći iz sporog u loše, pa čak i u vrlo loše. Ponovio se obrazac prvog poluvremena protiv Fenerbahčea, gde je Partizan bio bez energije, živosti i fokusa potrebnog za ozbiljnog protivnika. Igokea je krenula hrabro, pogađajući trojke, dok je Edin Atić dominirao u reketu. Ni dolazak Brunoa Kabloka nije promenio situaciju, jer Partizan nije igrao svoju igru. Nakon prvog poluvremena, Igokea je imala dvocifrenu prednost, vodeći 48:34.

Umesto da izlaze na teren s očekivanjem pobede, igrači Partizana su igrali kao da imaju prednost od 14 poena. Igokea je nastavila sa šutevima van linije za tri poena i bila je uspešna. Na kraju druge četvrtine, zaostatak Partizana bio je 34:48.

Kao i u prethodnim mečevima, Partizan je započeo nevjerojatnu seriju. Pojačali su odbranu i uzvratili serijom koševa preko Trifunovića, Ledeja i Nanelija. Iz minusa od 20 poena, odjednom su se približili na minus tri (85:82). Ista razlika bila je prisutna i 90 sekundi pre kraja, ali su loše odbrane Partizana dozvolile Igokei da održi prednost. Ipak, Uroš Trifunović je bio ključan u izjednačenju 50 sekundi pre kraja (89:89).

Poslednjih 50 sekundi donelo je nekoliko dramatičnih trenutaka. Partizan je imao priliku za pobedu, ali Frenk Kaminski je promašio trojku. U opštem metežu, Stefan Mudi je došao do mrtve lopte i postigao koš za pobedu preko Ledeja samo dve sekunde pre kraja.

Crno-beli su pokušali da dođu do pobede u preostalom vremenu posle tajm-auta, ali lopta nije stigla do Kaminskog, čime je zabeležen još jedan poraz.

Porazi protiv Mege i Igokee mogli bi skupo koštati Partizan, s obzirom da ovakvi porazi često određuju poziciju na tabeli.

 

 

<blockquote class=“twitter-tweet“><p lang=“en“ dir=“ltr“>WHAT A FINISH! Stefan Moody seals the win for <a href=“https://twitter.com/BCIgokea?ref_src=twsrc%5Etfw“>@BCIgokea</a> in a wild game against <a href=“https://twitter.com/PartizanBC?ref_src=twsrc%5Etfw“>@PartizanBC</a> <a href=“https://twitter.com/hashtag/ABALiga?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw“>#ABALiga</a> <a href=“https://t.co/4h0UvGnIEa“>pic.twitter.com/4h0UvGnIEa</a></p>&mdash; AdmiralBet ABA League (@ABA_League) <a href=“https://twitter.com/ABA_League/status/1723824477887185127?ref_src=twsrc%5Etfw“>November 12, 2023</a></blockquote> <script async src=“https://platform.twitter.com/widgets.js“ charset=“utf-8″></script>

1
3
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter