0
Evroliga
Crvena zvezda

FOTO: Starsport

SVI PUTEVI VODE U BARSU: Zvezda hoće da sruši tradiciju dugu šest godina! (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 10.11.23 u 12:11

Crveno-beli imaju težak zadatak

Crvena zvezda se nakon pobede nad Bajernom u Evroligi suočava sa izazovom protiv Barselone u okviru 7. kola takmičenja. Utakmica, zakazana za 20:30, igraće se u „Palau Blaugrani“, gde Zvezda traži priliku da okusi slast pobede na gostujućem terenu.

Statistički gledano, situacija nije na strani Zvezde, koja će se suočiti sa ekipom Barselone u 17. međusobnom duelu. Dosadašnji rezultati ne idu u prilog crveno-belima, budući da je Barselona slavila u 14 od prethodnih 16 susreta. Zvezda je zabeležila samo dva trijumfa, oba na domaćem terenu 2016. i 2017. godine.

KK Crvena zvezda - KK Barselona
FOTO: Printscreen

U tim ključnim trenucima, Zvezda je trijumfovala sa 76:65 2016. godine, predvođena Markom Gudurićem i Milkom Bjelicom. Isti rezultat ponovljen je godinu dana kasnije, uz zapažen doprinos Matijasa Lesora, Tejlora Ročestija i Milka Bjelice. Međutim, od tada, Barselona je pobedila u svih devet mečeva, uključujući i prošlogodišnji duel u kojem je Nikola Mirotić postigao odlučujuću trojku.

Ovaj susret predstavlja priliku za Zvezdu da prekine prokletstvo i ostvari pobedu u Španiji. Navijači sa nestrpljenjem iščekuju ishod meča, nadajući se da će njihov tim doneti iznenađenje i postići važan korak ka daljem napretku u Evroligi.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter