1
Evroliga

FOTO: Starsport

(POLUVREME) ODBRAMBENO RASULO PARTIZANA: Dejvis večeras ne zna za promašaj (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 09.11.23 u 21:29

Crno-beli jedva živi posle igre Hejs-Dejvisa

Košarkaši Partizana ove večeri dočekali su ekipu Fenerbahčea u sedmom kolu Evrolige (20.30), a ova utakmica posebno je zanimljiva po tome što će bivši plejmejker crno-belih Jam Madar prvi put od odlaska iz Beograda zaigrati pred Grobarima.

Izabranici Željka Obradovića nisu najsjajnije započeli ovu sezonu, ali kako vreme odmiče sve se polako kristališe. 

Crno-beli će i ovu utakmicu morati da igraju u odsustvu kapitena, Kevina Pantera koji oš uvek ima poteškoće sa povredom i neće biti deo tima, potencijalno ni u narednom periodu. Međutim, ni gostujuća ekipa nije na zavidnom nivou što se tiče povređenih igrača. Oni će ove večeri nastupati bez Nika Kalatasa, Sertača Šanlija, Dajšona Pjera, Metendžana Birsena i Marka Gudurića.

Prva četvrtina: 

Košarkaši Partizana su na krilima 20.000 navijača odlično otvorili meč sa 5:0, koševima Nanelija i Kaminskog. Ipak, Fener je poslao brz odgovor crno-belima sa vezanih 5:0 i tako štižu do izjednačenja 5:5. Tajler Dorsi ne dozvoljava Partizanu da održi prednost više od jednog napada. Po jedan pogodak za beka Fenera, kao i Pi Džeja Dozijera. Ova četvrtina bila je pravi revolveraški okršaj ove dve ekipe, igrao se koš za koš. Imao je Partizan nekoliko vezanih grešaka u defanzivi što je nateralo Obradovića da uzme prvi tajm-aut. Odličnu odbranu igraju igrači Fenera, koji kradu lopte, dok Motli je dominantan u reketu. Na samom kraju prve deonice Fener je podigao svoju prednost na +10. Ipak, izabranici popularnog Žoca zaigrali su fantastičnu odbranu i smanjili ovaj dvocifreni jaz, pa je tako ova deonica završena rezultatom 23:27. 

 

Druga četvrtina: 

Obradović je drugu deonicu započeo sa srpskom petorkom, Avramović – Anđušić – Trifunović – Vukčević – Smailagić, koja nije najslavnije započela ovu drugu četvrtinu, pošto je Fener  brzo napravio niz od tri trojke i stigao do rezultata 27:36. Spori su kontranapadi Partizana u ovoj deonici, pa je turski klup ponovo poveo sa +10 (32:42). jedini raspoloženi bio je Tristan Vukčević. ako loše Partizan čuvao defanzivni skok i daje druge šanse igračima Fenera. Hejs-Dejvis odigrao je nestvarno poluvreme i na svojim  leđima vodi Fenerbahče do 56 poena. Ova deonica završena je rezultatom 47:56.

 

Petorke

Partizan: Jaramaz, Doužer, Naneli, Ledej, Kaminski.

Fenerbahče: Jam Madar, Dorsi, Sestina, Hejs, Motli.

Sastavi

Partizan: Vukčević, Ledej, Avramović, Koprivica, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Trifunović, Anđušić, Doužer, Ponitka, Kaminski

Fenerbahče: Motli, Hazer, Vilbekin, Papajanis, Mahmutoglu, Hejs-Dejvis, Biberović, Mestoglu, Dorsi, Madar, Sestina

0
2
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter