0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

MADAR I DALJE IGRA ZA PARTIZAN: Crno-beli ponovo režirali košarkaši triler i srušili Fenerbahče (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 09.11.23 u 22:36

Ovo je bio meč za „srčku“

Košarkaši Partizana ove večeri dočekali su ekipu Fenerbahčea u sedmom kolu Evrolige (20.30), a ova utakmica posebno je zanimljiva po tome što će bivši plejmejker crno-belih Jam Madar prvi put od odlaska iz Beograda zaigrati pred Grobarima.

Izabranici Željka Obradovića nisu najsjajnije započeli ovu sezonu, ali kako vreme odmiče sve se polako kristališe. 

Crno-beli će i ovu utakmicu morati da igraju u odsustvu kapitena, Kevina Pantera koji oš uvek ima poteškoće sa povredom i neće biti deo tima, potencijalno ni u narednom periodu. Međutim, ni gostujuća ekipa nije na zavidnom nivou što se tiče povređenih igrača. Oni će ove večeri nastupati bez Nika Kalatasa, Sertača Šanlija, Dajšona Pjera, Metendžana Birsena i Marka Gudurića.
 

Prva četvrtina: 

Košarkaši Partizana su na krilima 20.000 navijača odlično otvorili meč sa 5:0, koševima Nanelija i Kaminskog. Ipak, Fener je poslao brz odgovor crno-belima sa vezanih 5:0 i tako štižu do izjednačenja 5:5. Tajler Dorsi ne dozvoljava Partizanu da održi prednost više od jednog napada. Po jedan pogodak za beka Fenera, kao i Pi Džeja Dozijera. Ova četvrtina bila je pravi revolveraški okršaj ove dve ekipe, igrao se koš za koš. Imao je Partizan nekoliko vezanih grešaka u defanzivi što je nateralo Obradovića da uzme prvi tajm-aut. Odličnu odbranu igraju igrači Fenera, koji kradu lopte, dok Motli je dominantan u reketu. Na samom kraju prve deonice Fener je podigao svoju prednost na +10. Ipak, izabranici popularnog Žoca zaigrali su fantastičnu odbranu i smanjili ovaj dvocifreni jaz, pa je tako ova deonica završena rezultatom 23:27. 

Druga četvrtina: 

Obradović je drugu deonicu započeo sa srpskom petorkom, Avramović – Anđušić – Trifunović – Vukčević – Smailagić, koja nije najslavnije započela ovu drugu četvrtinu, pošto je Fener  brzo napravio niz od tri trojke i stigao do rezultata 27:36. Spori su kontranapadi Partizana u ovoj deonici, pa je turski klup ponovo poveo sa +10 (32:42). jedini raspoloženi bio je Tristan Vukčević. ako loše Partizan čuvao defanzivni skok i daje druge šanse igračima Fenera. Hejs-Dejvis odigrao je nestvarno poluvreme i na svojim  leđima vodi Fenerbahče do 56 poena. Ova deonica završena je rezultatom 47:56.

 

Treća četvrtina: 

Nastavlja Fener tamo gde je stao trojkom Dorsija koji pogađa svoj 15 poen (47:59). Partizan je na početku trećeg kvartala izgledao miljama daleko od priključka na ovom meču, pošto su gosti u jednom trenutku poveli sa +14. Uneo je Alen Smajlagić određenu dozu energije u ovaj meč, pa su tako crno-beli smanjili sa -14 na -10. Tek pred kraj trećeg kvartala crno-beli su kako tako pronašli svoj ritam. Naneli je neverovatnim zakucavanjem dodatno podgrejao već preplanulu Arenu, zatim i fantastični Anđušić koji je posle dobre kontre ubacio trojku za -4. Hejs-Dejvis u poslednjem napadu u četvrtini hvata ofanzivni skok i faulira ga Kaminski za bacanja. Jaramaz je pokušava da postigne brz koš ali biva blokiran, pa je tako ova četvrtina završena rezultatom 63:69.

Četvrta četvrtina: 

Kaminski je ovu deonicu pokušao da otvori šutom za tri poena, ali biva neprecizan. Zato je Doužer nakon ofanzivnog skoka pogodio sa iste pozicije. Ponitka prvi put na ovoj utakmici ulazi i dobija velike ovacije od strane navijača. Vratio se Partizan u meč i košem Kaminskog dolazi do nerešenog rezultata 75:75 u 5. minutu poslednje deonice. Ipak, Kaminski ponovo stupa na scenu i neverovatnim zakucavanje i četvrtim vezanim poenom dovodi Partizan u vođstvo 79:78. Međutim, drami nema kraja, Vilbekin prolazi do kraja i poentira pored Smailagića (79:80). Poslednji minut meča i pola koša vođstva za Fener, Itudis je zatražio tajm-aut. (81:82). Poslednjih 59 sekundi, Madar gubi loptu, Smajlagić kradde i zakucava za novo vođstvo crno-belih (83-82). Na samo setam sekundi do kraja, igrači Partizana ispunjavaju želju Obradoviću i prave faul nad Vilbekinom, koji je bio precizan (85:84).

Petorke

Partizan: Jaramaz, Doužer, Naneli, Ledej, Kaminski.

Fenerbahče: Jam Madar, Dorsi, Sestina, Hejs, Motli.

Sastavi

Partizan: Vukčević, Ledej, Avramović, Koprivica, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Trifunović, Anđušić, Doužer, Ponitka, Kaminski

Fenerbahče: Motli, Hazer, Vilbekin, Papajanis, Mahmutoglu, Hejs-Dejvis, Biberović, Mestoglu, Dorsi, Madar, Sestina

7
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter