0
Košarka

FOTO: Twitter/Denver Nuggets

POVREDA MAREJA BACILA POD SENKU POBEDU DENVERA: Kanađanin povredio zadnju ložu, Jokiću falio skok za tripl dabl! (VIDEO)

Objavljeno: 05.11.23 u 08:14

Denver je započeo sezonu odbrane titule na visokom nivou, ostvarivši šest pobeda u prvih sedam utakmica, uključujući otvarajuću pobedu nad Dalasom u NBA kupu.

Međutim, glavno pitanje je bilo koliko će Nagetsi uspeti da održe ovaj ritam bez povreda svojih najboljih igrača. Odgovor na to pitanje stigao je brzo, jer je Džamal Mari, ključni igrač tima, morao napustiti teren tokom utakmice.

Kanadski bek je osećao nelagodu u zadnjem delu desne noge i morao je napustiti teren već na početku druge četvrtine. Nažalost, više se nije vratio na teren, hramljajući je otišao u svlačionicu. Iako je pobeda nad Čikagom (123:101) bila važna, sada će svi u Denveru strepiti dok ne dobiju izveštaj stručnjaka o Marijevom zdravstvenom stanju.

Drugi najbolji igrač Denvera odigrao je samo devet i po minuta pre nego što je primetio nelagodu i morao izaći s terena. Tim se nije najbolje snašao u ovom periodu, što je omogućilo Čikagu da pobedi drugu četvrtinu i na poluvremenu ima minimalnu prednost od 53:51. Ovo se delimično može pripisati odličnom Nikoli Vučeviću, koji je postigao 15 poena tokom prvog poluvremena.

Međutim, u drugom delu utakmice Nagetsi su ubacili čak 72 poena i ograničili protivnika na samo 49 poena. Iako Jokić u prvoj polovini utakmice nije bio preterano dominantan, upisavši 11 poena i pet skokova, u drugom delu je pokazao svoju klasičnu igru.

Nikola Jokić nije žurio i demonstrirao je svoju izvanrednu igru u drugom poluvremenu. Bio je nezaustavljiv i ponovo će njegova statistika biti razočaravajuća za one koji teže savršenstvu jer mu je nedostajala samo jedna asistencija za tripl-dabl. Igrač utakmice postigao je 28 poena (9/16 iz igre), 16 skokova, devet asistencija i tri ukradene lopte za nešto više od 33 minuta na terenu. Nažalost, propustio je tripl-dabl za samo jednu asistenciju, baš kao i na prethodnim utakmicama.

U odsustvu Džamala Marija, Majkl Porter Džunior iskočio je na scenu i postigao 27 poena uz šest skokova, dve asistencije, dve blokade i pet trojki. Eron Gordon dodao je 15 poena, 12 skokova i pet asistencija, dok je Redži Džekson postigao 16 poena. Kod gostiju, Demar Derozan je ubacio 17 poena, a Dževon Karter 16 poena.

Standings provided by Sofascore
1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter