3
Košarka
Nebojša Čović

FOTO: Starsport

PRVI ČOVEK ZVEZDE PORUČIO: ‘Po kom osnovu Partizan koristi Arenu kada je ugovor raskinut!’

Objavljeno: 04.11.23 u 12:03

‘Stvarno ne vidim razlog zbog čega Crvena zvezda i Partizan ne mogu da podele termine za malu salu 50-50.’

Predsednik tima sa Malog Kalemegdana, Nebojša Čović je u razgovoru u emiji ‘Jutro’ na TV Prva govorio o situaciji u Crvenoj zvezdi. 

ČOVIĆ NEZADOVOLJAN STANJEM U ZVEZDI: ‘Zapali smo u čudnu krizu, to je uticalo psiihološki na derbi!’

Takođe se dotakao i teme koja je juče uzburkala javnost, a to je sukob sa Partizanom oko korišćenja ‘Štark arene’. On je naveo da ‘crno-beli’ nemaju ugovor sa Arenom i da nije sporna velika sala, već mala, jer nemaju gde da održavaju treninge.

– Nemamo dovoljno uslova za treninge. Dogovorili smo se da možemo da koristimo 50-50 Arenu sa Partizanom, nije sporna velika sala, ali zbog koncerata i drugih događaja moramo da koristimo malu salu, a mi još u nju nismo ušli. Partizan nema ugovor sa Beogradskom arenom, njima je raskinut ugovor 5. maja 2023 godine, a raskid je potpisao direktor Arene, Goran Grbović – istakao je on.

Igranje u Areni donosi benefite.

-Na bazi toga smo se dogovarali tokom leta da Arenu koristimo 50-50. Svi znamo da nam igranje u Areni donosi benefit od oko 100 hiljada evra po utakmici – dodao je on.

Dotakao se i koliko Partizan duguje za termine.

-Uslovi male sale su u Partizanu plaćali 9.000 evra neto mesečno, za 500 sati bruto to je oko 2.800 dinara po satu, ta cena ne postoji ni u školskim salama. U balonu je sat vremena termina za fudbal 5.000 dinara. Čak i to 30 posto dotira Grad Beograd. Pozivanje na obligacnioe odnose da morate da upozorite drugu stranu, a upozoreni su da duguju 1.800.000 – poručio je predsednik ‘crveno-belih’.

Rekao je da mu nije jasno po kom ugovoru njihov večiti rival koristi Arenu pošto im je istekao ugovor.

-Stvarno ne vidim razlog zbog čega Crvena zvezda i Partizan ne mogu da podele termine za malu salu 50-50. Kao što sam vam pokazao Partizan je poslednji aneks ugovora sa Arenom potpisao 15.11. 2021. godine i on je 5.5. 2023. godine raskinut jer nisu plaćali svoje obaveze. Po kom ugovru koriste Arenu trebalo bi direktor Goran Grbović da objasni, mi sa njim imamo dobru saradnju, kao i on sa nama. Od skora je u Beogradskoj areni i nekada visoki član uprave Partizana Dejan Kijanović, sada je pomoćnik direktora – objasnio je.

Žele isto uslove kao i Partizan.

-Smešno je šta predsednik Partizana radi, mi samo želimo da imamo iste uslove po istim cenama, jer su pokušali nama više da naplate za duplo, ali kada smo sa tim upoznali direktora Grbovića sve je otklonjeno. Mi samo želimo iste uslove koje ima i Partizan – zaključio je Čović.

4
10
3 Komentara
  1. Po kom osnovu ti rušiš basket lend i basket city na Čukaričkoj padini i praviš eksluzivno naselje sa 5 lamela i to sa deonicama od 60% posto tvoje pordice… Taj prostor zajedno sa fabrikom “Proleter“ dobio si 2001 godine zbog “demokratskih “ zasluga.

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter