1
ATP
Novak Đoković

FOTO: Starsport

GLADIJATORSKA BORBA PRIPALA NOVAKU: Đoković posle taj-brejka slomio otpor Rubljeva! (FOTO)

Objavljeno: 04.11.23 u 20:23

Novak Đoković će u nedelju igrati za svoju jubilarnu 40. masters titulu u karijeri.

Svetski broj jedan je nakon velike borbe uspeo da pobedi Andreja Rubljova sa rezultatom 5:7, 7:6 (3), 7:5 i plasira se u finale Mastersa u Parizu.

U finalu će se suočiti s Grigorom Dimitrovim i to će mu biti deveto finale u Parizu, gde je već osvojio šest titula. Takođe, ovo će biti njegov šesti trofej u ovoj sezoni i ukupno 98. u karijeri.

Iako je Novak imao problema s virusom pre ovog meča i nije delovao naročito svež na početku, uspeo je da prvi dođe do brejka odmah u prvom gemu. Međutim, Rubljov se nije dao i brzo je izjednačio rezultat.

Nastavili su da se bore, a Rubljov je imao tri brejk lopte u osmom gemu, ali je Đoković uspeo da ih neutrališe izvanrednim serviranjem. Novak je izdržao i u desetom gemu, gde je spasao nekoliko brejk šansi, a konačni rezultat prvog seta bio je 7:5 u korist Rubljova.

U drugom setu, Đoković je strpljivo igrao i čekao svoju priliku. Prva se ukazala u petom gemu kada je stigao do 0:40 na servis Rubljova, ali nije je iskoristio. Na kraju, drugi set je otišao u taj-brejk, koji je Đoković dobio sa 7:3.

U setu odluke, Novaku su se prve šanse ukazale u četvrtom gemu, kada je imao dve brejk lopte, ali nije ih iskoristio. Ipak, Novak je uspeo da pritisne i na kraju je pobedio Rubljova sa rezultatom 7:5.

Nakon ovog napornog meča, Novak će se suočiti s Grigorom Dimitrovim u finalu Mastersa u Parizu.

4
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter