2
Evroliga

FOTO: Twitter/KK Partizan Mozzart Bet

DRAMATIČNA ZAVRŠNICA U VITORIJI: Partizan se probudio, ali nije izdržao pritisak Baskonije! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 03.11.23 u 22:40

Sjajno izdanje oba tima.

U okviru šestog kola Evrolige snage su odmerili košarkaši Baskonije Partizana u okviru šestog kola Evrolige od 20:30. Na kraju su izabranici Duška Ivanovića odneli pobedu rezultatom 84:83 u jednom veoma zanimljivom susreta koji je doneo puno uzbuđenja.

Najefikasniji u timu Željka Obradoviča bio je Džjems Naneli sa 16 poena dva skoka i dve asistencije i dva skoka, slede ga  Vukčević  sa 13 i Jaramaz sa 11. U redovima Baskonije najbolji je bio Moneke sa 16 i HauvardSederkakis sa po 14.

Prva četvrtina:

Košarkaši Baskonije su imali prvi napad i odmah pogodili za tri poena, ali je na drugoj strani uzvratio Anđušić koji je pogodio za dva i uz jedno slobodno bacanje postigao prve poene za goste. Tim Duška Ivanovića je bolje ušla u duel gde su Sederkakis i Kostelo  sjajno otvorili susret.

Brzo su se ‘crno-beli’ konsolidovali i preko Nanelija Kaminskog napravili seriju od 7:0 i prvi put poveli na susretu (10:8). Međutim,  Baskonija dolazi ponovo do vođstva i pravi seriju od 7:0 (15:10), ali se izabranici Željka Obradovića nisu predavali trojkama  Trifunovića i Vukčevića prišli na -1 (17:16). U prvoj deonici su košarkaši Baskonije su imali bolji početak, ali su se gosti brzo konsolidovali, a na kraju prve deonice rezultat je bio 23:23.

Druga četvrtina: 

Ovaj deo susreta počeo je poenima Tristana Vukčevića koji je bio precizan sa linije slobodnih bacanja, koji je vidno raspoložen na ovom susretu i odmah u narednom napadu postigao trojku pa je Partizan napravio seriju od 6:0 (29:23). Uzvratili su domaćini odmah i prekinuli nalet ‘crno-belih’.

Tim Duška Ivanovića je nakon serije srpskog predstavnika uzvratio serijom od 10:0 (33:29) i ponovo došao do vođstva. Nastavili su igrači Baskonije sa odlični partijama, a Partizanov ritam je opao. Ledej je prekinuo post ‘crno-belih’ i prekinuo nalet domaćina i smanjio pednost Španaca na -6 (38:32).

Košarkaši Partizana nisu uspeli da zaustave domaće u postizanju lakih poena, ali su se loše organizovali i u fazi napada gde su dozvolili da im propadnu laki poeni. Na kraju prvog dela rezultat je bio 48:42.

Treća četvrtina:

Počeli su domaći u istom ritmu kada je Kocara postigao prve poene za Baskoniju u ovom delu susreta uz dodatno slobodno bacanje. Odmah je na drugoj strani Anđušić uzvratio na isti način. Partizan je ušao u seriju od 8:0, ali su ponovo dozvolili lake poene za Špance.

Posle dužeg vremena je poveo Partizan uz sjajne poteze Anđušića i Ledeja i srpski klub je u tom trenutku otišao na +4 (59:55). Popravili su ‘crno-beli’ drastično igru i ušli u seriju od 7:0 (61:55) koju su igrači Baskonije preko Seberkesisa smanjili prednost na 61:58. 

Proradila je ruka Džejmsa Nanelija u trećoj deonici koji je postigao tri trojke i vodio Partizana tokom ovog dela susreta. Nakon ovog dela utakmice gosti su se konsolidovali gde su imali u jednom trenutku +8 (66:58) i imao seriju od 16:2, ali je Baskonija brzo našla način da parira protivnika i na kraju je rezultat bio 66:63.

Četvrta četvrtina:

Vukčević je bio raspoložen na ovom susretu pa je prve poene za Partizan u ovoj deonici postigao upravo on. Gosti su u drugom poluvremenu drastično popravili igru u odbrani, a maestralni Aleksa Avramović nije španskom timu da tako lako postižu poene. Odlično je funkcionisao i duo Trifunović-Vukčević.

Nakon sjajnog naleta tima Željka Obradovića, odlični Hauvard se posebno istakao u poslednjoj deonici u redovima Baskonije koji je smanjio prednost Partizana na 74:70. Nastavio je Hauvard da pali Halu i sjajnom egzekucijom uzvratio ‘crno-belima’ na adekvatan način i režirao dramatičnu završnicu (75:73).

Jaramaz je odličnim potezima uzvratio, ali je odlični Vanja Marinković šutirao za tri i pogodio i Baskonija je ponovo prišla na -1 (76:77) na dva ipo minuta do kraja. Posustao je Partizan, Mekentajer iskoristio pad koncentracije i sjajnim odlični solo prodorom imao zakucavanje, ali je Jaramaz na drugoj strani šutem za tri doveo susret do egala (80:80).

Na kraju je u dramatičnoj završnici pobedu odnela Baskonija rezultatom 84:83. 

 

3
0
2 Komentara
  1. Daj dovodite više nekog ko može da uhvati je…u loptu pod našim košem. Iz utakmice u utakmicu svi imaju preko 15 ofanzivnih skokova.

    0
    0
    Odgovori
  2. nije znao šta radi u završnici. Krivac je Obradovic koji je izgubio još jednu utakmicu koju je morao da dobije. Ko drži u završnici najbolje igrsče na klupi !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter