0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

KONAČNO POBEDA: Zvezda savladala Bajern i prekinula ‘crni niz’!

Objavljeno: 02.11.23 u 20:39

Velika pobeda za ‘crveno-bele’.

Oba tima su se mučila da u uvodnih nekoliko minuta postignu koš iz igre, tu crnu seriju je prekinuo Luka Mitrović svojim poenima.

U prvoj deonici smo videli jedan izrazito čudan momenat, naime Zvezda je imala 0/8 za tri poena, Bajern je imao ogroman broj izgubljenih lopti i zbog promašenih šuteva domaćih imao je prednost.

Druga četvrtina je otvorena prvom trojkom Zvezde, ali u prvom delu ovog perioda igra ništa pozitivno nismo mogli da vidimo.

 

Ipak, završnica prvog poluvremena je omogućila domaćinu da se približi rivalu, a poseban utisak su ostavile asistencije Miloša Teodosića i trojka sa zvukom sirene Adama Hange.

Treća četvrtina nam je donela maltene identično mučenje Crvene zvezde u ovom meču, pre svega u šutu koji je blago rečeno katastrofalan.

Bajern je u jednom momentu uspeo da se odlepi na +12, ali su crveno-beli imali solidnu reakciju te su to uspeli da smanje do isteka poslednjeg sekunda ovog perioda igre na -3.

Prednost Crvenoj zvezdi u poslednjoj deonici doneo je Luka Mitrović, neverovatnim pogotkom na sedam minuta do kraja susreta. Za razliku od brojnih prethodnih susreta, Zvezda je pokazala karakter u bitnim momentima poslednje četvrtine.

Treba biti pošten i reći da su igrači Bajerna zaista svašta promašivali u tim momentima utakmice. Zvezdinih +5 brzo je ‘prosuo’ katastrofalni Šabaz Nejpir, pa je ‘kestenje iz vatre’ morao da vadi Teodosić šutem za tri poena preko ruke.

Na nešto više od 90 sekundi do kraja, krenula je drama. Zvezda je imala dva razlike, ali je Bajern krenuo u napad. Neverovatnim pogotkom sa poludistance Bolmaro je poravnao rezultat.

Pobedu je Zvezdi doneo Jago Santos, pogotkom sa devet metara, na isteku napada.

Crvena zvezda – Bajern 74:68

CZV: Teodosić 16p 11a, Mitrović 11p, Nejpir 11p

BAJ: Edvards 16p, Bonga 12p, Bolmaro 12p

0
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter