0
Evroliga

PEDJA MILOSAVLJEVIC/STARSPORT

VLADIMIR DRAGUTINOVIĆ PRED VEČITI DERBI: „Njihov raspored je nehuman, domaćinstvo će biti opterećenje za „crno-bele“!

Objavljeno: 23.10.23 u 12:20

„Zvezda će biti rasterećenija“ ističe član čuvene generacije Partizana iz 1992.

U četvrtak od 18 časova i 30 minuta igra se prvi ovosezonski večiti derbi u okviru 5. kola Evrolige. Domaćin će biti aktuelni šampion ABA lige, ekipa Partizana.

Crvene zvezda i Partizan će pre toga odigrati utakmice četvrtog kola ABA lige. „Crno-beli“ večeras gostuju protiv Mege, dok će „crveno-beli“ igrati u Železniku protiv FMP-a.

Nekadašnji košarkaš Partizana i član šampionske generacije 1992. Vladimir Dragutinović, smatra da je raspored srpskih klubova zaista iscrpljujuć i da njegov bivši klub neće imati veliku prednost zbog činjenice da je domaćin prvog večitog derbija ove sezone.

Neću reći ništa novo, niti se neke stvari mogu promeniti, ali raspored večitih je jednostavno nehuman. Posle duplog evroligaškog kola, igraće lakše mečeve regionalne lige, pa taj meč u eliti, a posle samo nekoliko dana, još jedan međusobni duel u ABA. Takva dva njihova okršaja, suviše kalendarski blizu, bojim se da se ne izgubi naboj i oštrica derbija. Ali, tako je, kako je… Kao što je uvek bilo nezahvalno da se bavimo prognozama uoči ovakvih susreta. Kada bi u ovom sportu postojalo nerešeno, možda su i jedni, i drugi najbliže takvoj konstataciji.To što je Partizan domaćin u obe utakmice, ne bih se kladio da mu je prednost. Istina, prepune tribine „grobara“ uvek dodatno motivišu, provociraju glad za pobedom, ali…Nisam siguran da ova domaćinstva dolaze u pravom trenutku za moj nekadašnji klub.

 

ilustracija, illustration, grobari navijaci fans supporters flags zastave, General overview, total, Dante Exum during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Partizan Mozzart Bet Belgrade v Panathinaikos Athens – 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague on April 14, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

 

On čak ističe da je domaćinstvo veće opterećenje nego prednost u ovom datom momentu.

Mislim da će uloga domaćima na strani ekipe Željka Obradovića biti više opterećenja. Protivnik će biti rasterećeniji, nekako mu neće visiti mač nad glavom. Možda će crveno – belima biti za koji „gram“ lakše, ući će u utakmicu sa manje tenzije i onog da „moraju“ da se dokažu pred svojim navijačima. Ali, kao i nebrojeno puta ranije, i kada je bilo mnogo veće razlike u kvalitetu, večiti derbiji su bili i ostali sinonim za neizvesnost i veliku borbu – poručio je Dragutinović.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter