0
Evroliga

during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Crvena Zvezda and AS Monaco at Stark Arena on October 18, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ZVEZDINA ZASLUŽENA PREDNOST NAKON PRVOG POLUVREMENA: Gidraitis i Majk Džejms ‘sipali’ trojke, Nedović raspoložen! (VIDEO)

Objavljeno: 18.10.23 u 20:50

 

Košarkaši Crvene zvezde večeras su u beogradskoj Areni dočekali ekipu Monaka u okviru 3. kola Evrolige. Duel je počeo od 20 časova, a oba tima imala su imperativ pobede. Zvezda je nakon dve odigrane utakmice na skoru od jedne pobede i jednog poraza, dok je Monako u oba duela ostao ‘preznih ruku’.

Jako loš start Crvene zvezde obeležio je uvodna dva minuta utakmice. Promašene trojke Tobija i Simonovića, te promašen ulaz Davidovca, doprineli su tome da se nervoza polako uvuče u ekipu Duška Ivanovića.

Ipak, brzo su se izdigli iz ove pomalo teške situacije. Ponovo je na domaćem terenu bio raspoložen Rokas Gidraitis, te je Zvezda njegovim poenima uspevala da drži rezultatsku klackalicu, a kasnije polako i krene da gradi svoju prednost.

during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Crvena Zvezda and AS Monaco at Stark Arena on October 18, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Ubacio je Rokas čak četiri trojke u prvoj deonici, a Zvezda je taj period okončao prednošću – 23:14.

Drugu deonicu svedočili smo nešto ‘raspucanijem’ Monako, tačnije Majku Džejmsu koji je ušao u svoj prepoznatljivi šuterski ritam. Ruku na srce, i čudne rotacije na terenu trenera Ivanovića, doprinele su momentumu gostiju. Zvezda je izgledala potpuno drugačije u odnosu na prvu deonicu, ispustila je devet poena prednosti i dozvolila Monaku da povede.

Povratkom Gidraitisa na parket, ali i sjajnim potezima u odbrani, Crvena zvezda ponovo je povela. Igralo se u mini serijama, pa smo često svedočili činjenici da se timovi smenjuju u prednosti. Nakon 20 minuta igre, rezultat je bio – 44:38.

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter