0
Fudbal

FOTO: Belgium Red Devils

ŠVEĐANI SKRHANI: „Teško je govoriti o fudbalu nakon svega“

Objavljeno: 17.10.23 u 08:18

Usled dvostrukog ubistva u Briselu od strane napadača, koji je imao verske motive, prekinut je meč između Belgije i Švedske.

Poslednje informacije su te da su dvojica navijača Švedske ubijena u pomenutom napadu. Nakon svega emotivno uzdrmani selektor Švedske rekao je:

„Teško je sada razmišljati o fudbalu. Odigrali smo dobro prvo poluvreme. Kada smo se vratili, dobili smo poruku. Mislim da je to neverovatno. Kuda ide ovaj svet? Ili mislimo da bismo mogli da završimo drugo poluvreme? To je pitanje koje me trenutno ne zanima.“ – rekao je Anderson.

„Igrači su obavešteni o onome što se desilo tokom poluvremena. Oni i belgijski tim su tada zamolili UEFA-u da prekine utakmicu. To je najbolja odluka. Moramo pokazati poštovanje izbora igrača. Švedski igrači imaju porodice na tribinama. Na stadionu je 700 navijača u žutim dresovima. Sigurnost tih ljudi je na prvom mestu. Volimo fudbal, ali takođe poštujemo život.“ – rekao je Reinfeld, predsednik Švedake fudbalske federacije.

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter