0
Košarka

Vasilije Micic during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Anadolu Efes Istanbul v Partizan Mozzart Bet Belgrade at Sinan Erdem Sports Hall on March 16, 2023 in Istanbul, Turkey. (Photo by Starsport.rs ©)

MICIĆ SE SPREMA ZA START SEZONE: „Visok ritam – Otvoren prostor na parketu!“

Objavljeno: 17.10.23 u 11:23

Pred njim je najveći izazov u košarkaškoj karijeri.

Srpski reprezentativac i doskorašnji plejmejker Efesa, Vasilije Micić punom parom sprema se za start NBA sezone. On će braniti boje Oklahoma Siti Tandera, a sjajni organizator igre otkrio je koliko se NBA razlikuje u odnosu na Evroligu:

Otvoren je prostor na parketu, ritam utakmica je izuzetno visok, u poređenju sa Evropom. Reket je više otvoren, što daje veću mogućnost kreativcima da dođu do obruča, pogotovo oni koji dobro barataju loptom. Takođe, lakše se kreiraju situacije uz taj prostor koji se otvara. Još pokušavam da se naviknem, sve mi je ovo novo, ali imam dobre ljude oko sebe koji rade sve da mi pomognu da se što pre adaptiram. Verujem da ćemo zajedno uspeti. Defanzivno, NBA košarka se igra više iz izolacija, jedan na jedan. U Evroligi nema defanzivne tri sekunde, reket je uvek popunjen i obruč se stalno čuva.“ – rekao je Micić.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter