0
Fudbal

(Dragan Stojković PFOTO: Starsport

SELEKTOR SRBIJE JASAN: ‘Cilj svih nas je da Srbija bude na Evropskom prvenstvu!’

Objavljeno: 13.10.23 u 18:21

‘Raduje me da su igrači radili na veoma visokom nivou, pokazali veliku želju i motivisanost.’

Selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi održao je konfereciju za štampu u Budimpešti pred duel sa Mađarskom. On je naveo da cilj plasman na Evropskom prvenstvo i da će učiniti sve da to i ostvare.

-Moje mišljenje se ne menja, cilj svih nas je da Srbija bude na Evropskom prvenstvu 2024. To je cilj i učinićemo sve da dođemo do njega. Što se aklimatizacije tiče, potpuno je sve isto kao u Beogradu, let je bio 39 minuta i lepo je biti u ovako lepom gradu kao što je Budimpešta – istakao je.

Potom je govorio o sastavu za sutrašnju utakmicu, a dodao je i da ga raduje motivisanost igrača.

– Znam 99 odsto, sačekaćemo sutrašnji dan. Raduje me da su igrači radili na veoma visokom nivou, pokazali veliku želju i motivisanost da što spremniji uđu u meč i sada i za onaj sa Crnom Gorom. Može samo da me raduje da će igrači sutra da daju sve od sebe da odigraju dobru utakmicu i da se bore do poslednjeg atoma snage – poručio je Piksi.

Rekao je da Mađarska ima kvalitetan tim.

-Mađarski tim je kvalitetan i poseduje jednu vrstu samopouzdanja, deluje čvrsto, organizovano, pokazali su to u Beogradu. Doduše, bili su bolji u prvom poluvremenu, mi u drugom, tako da su odneli sva tri boda, koja mi sada hoćemo da vratimo. Došli smo u Budimpeštu po revanš i to želimo – jasan je selektor.

Garantuje kvalitetnu utakmicu.

-Organizovana su ekipa, imaju nekoliko odličnih igrača. Da ne govorim koliko Dominik Soboslaj može da bude opasan. Znamo da Orban neće igrati, ali hoće neko drugi. Kao što oni hoće da budu bolji, tako hoćemo i mi i to garantuje kvalitetnu utakmicu do kraja – zaključio je Stojković.

Podsetimo, Srbija sutra od 20:45 gostuje selekciji Mađarske na Puškaš areni u Budimpešti u okviru oktobarskih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj. U prvom susretu u Beogradu naš nacionalni tim je poražen 2:1, a eventualna pobeda bi dodatno približila ‘orlove’ ovom takmičenju na koje čeka 24 godine.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter