0
Evroliga

FOTO: Twitter/KK Crvena zvezda Meridianbet

(POLUVREME) SPEKTAKL U KAUNASU: Žalgiris imao +10, a onda je na scenu stupio Teo magija! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 13.10.23 u 19:46

Odličan susret.

Košarkaši Crvene zvezde su u okviru drugog kola Evrolige otišli na megdan Žalgirisu u čuvenoj ‘Žalgirio areni’ od 19 časova. Domaći su krenuli silovito, ali su se izabranici Duška Ivanovića brzo probudili i sjajno igralu u nastavku, ali se ni Litvanci nisu dali pa se vodila neprestana borba. Na kraju prvog dela su ‘crveno-beli’ imali prednost od 38:35.

Prva četvrtina:

Nakon neuspelog napada Crvene zvezde, domaćin je organizovao napad i preko Dimsea koji je probio odbranu gostiju i postigao prve poene. Uzvraćaju ‘crveno-beli’ preko Tobija koji šutem za dva poena poravnao rezultat. Bolji start Litvanaca koji su napravili seriju od 4:0, ali je tim sa Malog Kalemegdana preko Simonovića prekinuo nastavak iste (6:4).

Ponovo ekipa Žalgirisa pravi seriju od 7:0 i nedozvoljava srpskom predstavniku da dođe do daha. Ovog puta Dejan Davidovac je popravio utisak i prekinuo seriju, međutim, doomaći preko Šmitsa dolaze do novih poena. Uspeli su gosti da organizuju sjajnu akciju preko Ilića koji postiže prve poene, a u narednom napadu Hanga je postigao nove poene i Zvezda je u tom trenutku napravila seriju od 6:0 i spustila prednost Žalgirisa na 17:13.

Odličan početak litnaskog giganta koji je silovito krenuo u ovaj susret, ali se pred kraj prve deonice i Crvena zvezda probudila i uspela da smanji ubedljivu prednost i čak dođe do vođstva. Na kraju ovog dela susret rezultat je bio 21:19 za izabranike Duška Ivanovića.

Druga četvrtina: 

Odlična igra se nastavila i u drugoj deonici, a Crvena zvezda dolazi do prvih poena i pokazuje sjajnu igru. Teodosić pokazuje da još uvek poseduje magiju u rukama i uputio fenomenalnu asistenciju do Mitrovića koji je ponetirao, ali su domaći uzvratili na drugoj strani takođe atraktivnim potezom preko Evansa koji je postigao poene ‘eli-upom’.

Tim sa Malog Kalemegdana je sjajno ušao u ovaj deo susreta i došao do vođstva od 25:19, ali se Žalgiris brzo ‘otreznio’ i došao -1 (25:24). Ponovo Teo stupa na scenu i pokazuje da nije za otpad i pogaša šut za tri poena, ali na drugoj strani Mitrulon uzvraća istom merom.

Fanstatična borba se vodila tokom čitave druge četvrtine, obe ekipe su pokazale izuzetan kvalitet i priredile spektakl u ‘Žalgirio areni’. Odlično je startovao Žalgiris, imao +10 u jednom trenutku, ali su se gosti ‘otreznili’ i preuzeli stvari u svoje ruke. Na odmor su igrači Zvezde otišli sa prednošću od 38:35.

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter