0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

NATHO I ZAHID PRESUDILI LUČANCIMA: Partizan stigao do osme pobede u nizu! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 07.10.23 u 20:23

Odlično izdanje.

U okviru 11. kola Mozzart Bet Superlige Srbije na stadionu u Humskoj od 18:30 odmerili su snaga fudbaleri Partizana i lučanske  Mladosti. Crno-beli’ su ostvarili novi trijumf rezultatom 2:0 golovima Natha iz penala 57. i Zahida u 69. minutu i došli do osme pobede u nizu.

Prvo poluvreme:

Partizan je od samog starta krenuo silovito, a već u 5. minutu su imali odlično priliku kada je lopta došla do Saldanje u kaznenom prostoru, on šutirao u padu i pogodio stativu. Uglavnom su ‘crno-beli’ dominirali tokom prvog dela i imali kontrolu igra, igralo se uglavnom na polovini gostiju.

Nova sjajna šansa za domaći tim bila je u 16. minutu kada je Natho uputio fantastičnu dugu loptu kad Saldanji u srce kaznenog prostora, a on primio loptu na lep način i u pokušaju da lobuje Stamenkovića loše je zahvatio i iskusni čuvar mreže je sprečio pogodak.

FOTO: Starsport

Odmah u narednom napadu Kalulu je sa desne strane uputio centrašut do Kanutea koji se nalazio na ivici šesnaesterca, a on opalio iz prve, ali pored stative. Lučanci su zapretili u 24. minutu kada je po levoj strani probio Udovičić i rešio da šutira umesto da uputi centaršut, ali je bilo bezopasno po Jovanovića pošto je lopta završila pored gola.

FOTO: Starsport

Ponovo su imali sjajnu priliku igrači Partizana u 30. minutu, kada je nakon nesmotrene reakcije na 20 metara od gola defanzivca  Mladosti Molsa, lopta dolazi do Antića na levoj strani, koji je šutirao pored desne stative. Fudbaleri Partizana dominirali su tokom čitavog prvog poluvremena, ali je nedostajala realizacija, međutim i defanzivci Mladost su bili na visini zadatka.

Drugo poluvreme:

U istom ritmu su nastavili i u drugom delu fudbaleru domaćeg tima, a Natho je želeo da iznenadi iskusnog Stamenkovića, tako što je šutirao sa velike daljine, ali je prekaljeni čuvar mreže zaustavio taj udarac. Nova velika prilika za ‘crno-bele’ u 50. minutu, kada je Natho uputio prelepu loptu ka Zahidu u kaznenom prostoru na levoj strani, on šutirao, ali je ponovo Stamenković pokazao da i u 39. godini poseduje izuzetan kvalitet.

U 56. minutu, Zahid je imao sjajnu priliku u kaznenom prostoru, sklonio loptu, ali je Milošević nesmotreno reagovao i napravio penal, a odgovornost je preuzeo Natho i doveo svoj tim u vođstvo. Ponovo su pretili igrači domaćeg tima, kada je Zahid krenuo u solo prodor i na levoj strani pronašao Antića, a on centrirao Saldanji koji je glavom šutirao pravo u Stamenkovića.

FOTO: Starsport

Ponovo je stativa spasila Mladost kada je nakon kornera u 64. minutu lopta došla do Belića, a on šutirao sa distance i pogodio okvir gola. Od 69. minuta ‘crno-beli’ dolaze do vođstva od 2:0 nakon sjajne akcije. Saldanja je dobio loptu na sredini terena pošao u sredinu i pustio pas ka Zahidu u kazneom prostoru koji je obišao Stamenkovića i smestio loptu u mrežu.

Imali su šanse gosti u 83. minutu da prepolove rezultat, kada su defanzivci Partizana ostavili previše prostora za Varjačića koji je probio po desnoj strani, a on šutirao pravo u Jovanovića. Probudili su se fudbaleri Mladosti u poslednjih deset minuta i uspeli da nametnu svoju igru, ali kasno, a tim iz Humske je rutinski priveo utakmicu kraju.

Standings provided by Sofascore
4
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter