0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

PODELA BODOVA NA ČAIRU: Kruševljani u poslednjim minutima došli do izjednačenja!

Objavljeno: 06.10.23 u 19:58

Dobro izdanje niškog tima.

Fudbaleri Radničkog iz Niša dočekali su na gradskom stadionu Čair ekipu kruševačkog Napetka od 18 časova u okviru 11. kola Mozzart Bet Superlige Srbije. Izabranici Nikole Trajkovića ostvarili su trijumf minimalnim rezultatom 1:1, golovima  Miljana Škrbića u 27, minutu i Stanojlovića u 95 minutu.

Prvo poluvreme:

Od samog starta videla se velika borba i agresivna igra oba tima, ali su fudbaleri Radničkog držali uglavnom sve u svojim rukama i imali komtrolu igre. Prvu sjajnu priliku imale su Nišlije, kada je Frej u 15. minutu probio po levoj strani i u srcu kaznenog prostora uposlio  Škrbića koji je šutirao pravo u Savića.

Nakon greške Škrbića na sredini terena loptu je uzeo Bastajić šutirao sa distance, ali je njegov šut završio pored gola. U nastavku uglavnom velika borba na sredini terena bez nekih konkretnih pokušaja, ali su se gosti probudili i počeli sa napadima. Fudbaleri Radničkog došli su do prednosti u 26. minutu kada je Pejović pustio loptu na desnoj strani do Petrovaa on uputio centaršut  do Škrbića koji je smestio loptu u mrežu.

Imali su fudbaleri Napretka novu šansu u 32. minutu kada je lopta došla do Bajstića na levoj strani, a on probio i ušao u kazneni prostor, ali je šutriao pored gola. Do kraja prvog dela domaćin je pokazao dominatnu igru, stvarao šanse, a u završnici je nakon pasa Petrova, Stajič imao priliku da udvostruči prednost kada je šutirao sa 16 metara, ali je čuvar mreže sprečio i na odmor se otišlo sa golom prednosti za Radnički.

Drugo poluvreme:

Fudbaleri Napretka su prvi zapretili u drugom delu kada je u 49. minutu šutirao Vukajlović, ali je Rosić sjajno intervenisao. Domaći igrači su u 54. minutu imali novu šansu kada je nakon gužve u kaznenom prostoru lopta došla do Ilića na ivici kaznenog prostora, a on šutirao, ali pravo u Saviča.

Nakon dva minuta, kapiten Radničkog, Pejović je oprovao svoj udarac sa velike daljine, ali je lopta otišla pored gola. Isti igrač je pokušao u 57. minutu, takođe sa veće distance, međutim pravo u Savića. Nastavile su Nišlije sa sjajnim partijama i u 60. minutu imale dve prilike za redom.

Nakon što je Rosić ispucao loptu, ona je došla do Petrova na desnoj strani koji je ušao u kazneni prostor, zalomio i šutirao, ali je Savić ponovo bio na visini zadatka, nakon odbojene lopte, na nju je naleteo Stajić, ali je bio neprecizan, jer je šutirao preko gola. Ponovo je Petrov pokazao da je vidno raspoložen i u 69. minutu je zalomio protivnika, šutirao u golamnom bliži ugao, ali je Savić  bio na mestu i poslao loptu u korner.

Novu priliku za gol, Radnički je imao nakon centaršuta Pejovića kada je glavom šutirao Škrbić preko gola u 80. minutu. Najbolju šansu u drugom delu imao je Frej u 81. minutu koji je probio po levoj strani, ušao u kazneni prostor, šutirao u suprotni ugao  Savića, ali je ovog puta Napredak spasila stativa.

Standings provided by Sofascore
0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter