3
Evrokupovi

BELGRADE, SERBIA - OCTOBER 04: Osman Bukari of FK Crvena Zvezda scores during the UEFA Champions League group G match between FK Crvena Zvezda and BSC Young Boys at Rajko Mitic Stadium on October 4, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT)

ZVEZDA I JANG BOJS PODELILI PLEN: Bukari efektnim golom izvukao „crveno-bele“! (VIDEO)

Objavljeno: 04.10.23 u 23:10

Ostaje žal za propuštenim šansama u poslednjih 20minuta meča

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su nerešeno (2:2) protiv Jang Bojsa u okviru meča drugog kola grupne faze Lige šampiona. Utakmicu, koja je odigrana na stadionu „Rajko Mitić“ pratilo je preko 47 hiljada navijača, koji su napravili nezaboravnu atmosferu.

Odmah na startu utakmice, Zvezda je imala ozbiljnu šansu. Nakon odlične lopte Hvanga, Šerif Ndiaje je probao petom ali je golman gostiju sjajno reagovao.

Oba tima su svesna uloga koji nosi ovaj meč, pa je to možda i razlog nešto rezervisanije igre u prvih 20 minuta. U 26. minutu konačno su zapretili gosti preko Garsije koji je uputio snažan udarac sa 20-ak metara ali je Glazer bio siguran.

 

FOTO: STARSPORT

 

U 37. minutu Crvena zvezda stiže do prednosti. Sjajno je istrčao kontru Osman Bukari a onda serijom drblinga izbacio svog čuvara i uputio savršen pas Ndiajeu, kojem nije bilo teško da zatrese praznu mrežu iz neposredne blizine. Gledao se VAR ali gol je ipak priznat.

 

 

Preslikana akcija viđena je u nadoknadi vremena i ponovo je Bukari sjajno utrčao u prazan prostor nakon pasa Ivanića i zatresao mrežu gostiju. Ipak VAR je poništio gol nakon očiglednog ofsajda.

 

 

Mogao je Jang Bojs do izjednačenja u poslednjim sekundama prvog poluvremena ali je još jednom intervenisao nestvarni Omri Glazer. Vrlo visok intenzitet u prvih 45 minuta, nakon kojeg srpski tim ima minimalnu prednost.

Jang Bojs je izašao odlučnije u nastavku meča i već u 47. minutu kaznio lošu postavku Zvezdine odbrambene linije. Stamenić je na trenutak „zaspao“ a to je iskoristio Filip Ugrinić koji mu je pobegao i bez problema matirao Glazera, koji je bio nemoćan.

 

 

Baca Bahar sve karte na napad. Uveo je Kataija i Lučića, dok su iz igre izašli Stamenić i Mitrović. Odmah se katao našao u dve sjajne prilike. Oba puta je šutirao glavom ali pored stative.

Umalo je Embusi šokirao „crveno-bele„. Dobio je napadač gostiju centaršut na peterac ali je glavom prebacio gol. Nakon perioda igre u kojem su se ređale šanse Zvezde, sada su gosti uspeli da umrtve ritam.

Taman kada se činilo da su gosti bliži pobedi, Osman Bukari popstiže predivan pogodak. Svi su očekivali centaršut iskosa ali je reprezentativac Gane uputio snažan šut i savladao iznenađenog Raćopija.

 

 

Pošla je Crvena zvezda na sve ili ništa, imao je šansu Katai u poslednjim sekundama meča ali je loše zahvatio loptu koja je završila pored gola.

Nakon ovog remija, obe ekipe stigle su do prvog boda u ovoj sezoni Lige šampiona i sada dele 3. mesto. Prvi je Mančester siti, koji je bez većih problema slavio 3:1 protiv Lajpciga.

 

Standings provided by Sofascore
5
0
3 Komentara
  1. Dobro su prošli, inače bi danas zastave već bile na pola koplja,,,,previše je dana žalosti za jednu malu istorijsku zemlju,,,,

    0
    0
    Odgovori
  2. je još jedan poklon Ceferin – Lakovic tandema, ubedljivo najslabija ekipa u LŠ, a zvezda se od njih brani do 1-2 Neshvatljivo !?.

    0
    1
    Odgovori
  3. Jaka ova Zvezda. Cccc. Dajte ljudi ne sanjate, neće proći grupu, gubi tamo najverovatnije, ona je u fazi raspada već. Ne zamislite se klubom koji je na putu propasti. Te pare bolje da su dali za lečenje ljudi, no za cirkuzante sa Marakane..

    1
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter