0
Domaći fudbal

head coach Igor Duljaj during the Cukaricki v Partizan - Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium FK Cukaricki on April 11, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

DULJAJ NIJE HTEO VIŠE DA ĆUTI: Trener Partizana odbrusio preambicioznim roditeljima koji uništavaju svoju decu! (VIDEO)

Objavljeno: 02.10.23 u 23:20

Objasnio je na koji načni razvoj mladog fudbalera ide u Srbiji

Igor Duljaj, nekadašnji fudbaler i sadašnji trener Partizana, istakao je značajan napredak koji je ostvaren u domaćem prvenstvu, postavivši Partizan na vrh tabele.

U intervjuu na „K1“ televiziji, Duljaj je diskutovao o izazovima u omladinskim selekcijama, naglašavajući preambiciozne roditelje kao ključni problem.

Moja deca su u Partizanu i nekada gledam treninge. Prvo ja nikada ne bih mogao da budem trener mlađi kategorija. Njima je potreban pedagog, neko ko ima dobro iskustvo, ko voli decu, ko voli decu, što ne znači da ih ja ne volim, neko ko ima strpljenja. Ono što je veliki problem danas, to je da ne postoje loša deca, nego loši roditelji. Može da se ljuti ko koliko hoće. Ne znam kad ti ljudi uopšte stižu da rade. Imate jedan trening prepodne, pa jedan trening poslepodne i oni su prisutni. Onda trebam da pričam sa ljudima koji nemaju veze sa fudbalom, koji sa mnom žele da pričaju o fudbalu i onda ih ja smirujem rečima „koji je vaš motiv što ste doveli decu ovde“. Tako deca stradaju – objasnio je Igor Duljaj.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

Dalje je elaborirao kako takvo ponašanje roditelja ima dugoročne posledice.

Uvek se priča o igračima koji su uspeli. Nekoliko puta sam pitao šta se desilo sa decom koja su žrtvovala i po deset godina, gde su oni, šta se sa njima dešava? I onda imate roditelje koji kažu „ja sam uložio u tebe sve što sam imao i tako mi vraćaš?“. Pa vi ste uložili u dete da se bavi sportom, e sad to je vaš problem što ste očekivali da on bude Bleki ili Mitrović ili Jovetić i tako dalje. Ne mogu svi da budu, ne mogu svi. I to je preveliki problem jer su prevelike ambicije roditelja – izjavio je Duljaj.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

7
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter