0
Evroliga

FOTO: Starsport

ŽOC PORUČIO: ‘Evroliga je prošle godine bila izjednačena, verujemo u sebe!’

Objavljeno: 27.09.23 u 18:55

Najtrofejniji srpski trener optimističan.

Strateg ‘crno-belih’, Željko Obradović je na Media Day-u Partizana govorio o očekivanjima za narednu sezonu, pojačanjima, ali se dotakao i Evroliga. On je poručio da su svi pojačali i promenili rostere i da bi svaki trener poželeo da ima istu ekipu dugo na okupu.

-Svi su se pojačali, promenili rostere, osim aktuelnog šampiona, Real Madrida. Doveli su samo jednog igrača, jako bitnog, Fakunda Kampaca. Ali to je logično, s obzirom da su bili prvaci i da imaju poverenje u igrače. To je situacija koju bi svaki trener poželeo, da ima isti tim što duže na okupu. Mnogi su se pojačali – naveo je.

Dodao je da je Evroliga prošle godine bila ujednačena i da to očekuje da bude i ove takmičarske godine.

-Imali smo sezonu u kojoj su neki timovi neočekivano završili u donjem delu tabele. Reagovali su i pokazuju najveće moguće ambicije. Evroliga je prošle godine bila izjednačena, očekujem da će tako biti i ove godine. Upravo iz tog razloga mislim da treba da budemo svesni svojih mogućnosti, verujemo u sebe. Samo priprema svake sledeće utakmice, bez nekih većih ciljeva – poručio je Žoc.

Atmosfera u klubu je dobra.

-Novi momci su bili prvog dana novi, sada su tu već mesec dana, tako da, rade, trude se. Atmosfera je dobra. Pokušavamo da pomognemo jedni drugima. To je najvažnije od svega. Pripremni period za to služi. Da neke stvari isplivaju na površinu i da se vidi šta bi to trebalo da bude na višem nivou da bi bili u mogućnosti da se takmičimo sa svim timovima u ABA ligi i Evroligi – govorio je.

Na kraju je pričao o navijačima koji su prošle sezone obarali rekorde po broju poseta.

-Ponosni smo na tu činjenicu. Prošle godine smo oborili sve rekorde u broju naših navijača na utakmicama, u ABA ligi, Evroligi. Neverovatan broj. Nadam se da će ponovo biti na istom nivou. Tu podršku igrači osećaju. Prva i osnovna stvar koju tražim od njih, da kad izađu pre početka utakmice. Ponosni smo na naše navijače što ta slika odlazi iz Beograda. Nadamo se i verujemo da reprezentujemo Srbiju i grad Beograd na najbolji mogući način – zaključio je Obradović.

Podsetimo, ‘crno-beli’ u novu sezonu kreću susretom protiv Mornara AdmiralBet ABA ligi u utorak 02. oktobra, dok će u  Evroligi  u prvom kolu odmeriti snage sa Makabi Tel Avivom tri dana kasnije.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter