0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Twitter/@kkcrvenazvezda

SA KIM JE ROKAS NAJBLIŽI U ZVEZDI: Litvanac otkrio ko je onaj sa kojim provodi najviše vremena!

Objavljeno: 26.09.23 u 17:50

Čak je rekao par reči na srpskom

Uoči početka nove sezone Evrolige, Crvena Zvezda je organizovala „Media Day“ kako bi novinari i javnost imali priliku da se upoznaju sa ekipom koja će predstavljati klub u ovom prestižnom takmičenju. Jedan od najnovijih članova tima je Rokas Gijedraitis, litvanski košarkaš koji je nedavno stigao iz Baskonije.

Gijedraitis, koji nije učestvovao na Mundobasketu, ima bogato iskustvo igranja u Evroligi i smatra se pojačanjem za Crvenu Zvezdu u predstojećoj sezoni. Njegov dolazak u tim dao je ekipi dodatnu dubinu i mogućnost da se takmiči na visokom nivou.

Prve impresije o novom gradu za Rokasa su vrlo pozitivne.

Neverovatno je. Osećam se dobro ovde. Posebno jer je moja porodica ovde, došli smo zajedno. I oni su srećni ovde. Moja žena je srećna, ovde možete raditi šta god hoćete, možete naći svaku prodavnicu , svaki predmet, tako da je sve perfektno za sada.

Opisao je sebe Litvanac u nekoliko reči, istakavši da ipa kdrugi bolje to mogu da procene.

Volim da igram košarku, to je glavna stvar. Želim da pobedim svakom meču, idem na skokove, volim da šutiram za tri, to je moja igra. Pokušavam da igram brzo i to je to. Mislim da drugi ljudi sa strane znaju bolje. Teško mi je da pričam o sebi.

Gijedraitis nije želeo da se bavi dugoročnim ciljevima.

Idemo utakmicu po utakmicu, jer je sezona dugačka. Ne želim sada da pričam o ciljevima, mislim da je rano, bar za mene. Imamo još i treba nam još vremena da radimo kao tim. I moj i cilj tim je da sa terena izađemo srećni.

Na samom kraju je razgovora je otkrio sa kim se za sada najviše druži i koje reči zna na srpskom.

– Sa Kuzmićem pričam dosta. Znam „hvala“, „dobra“, za sada ne mnogo – zaključio je Rokas Gijedraitis.

15
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter