0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

NOVE INFORMACIJE ZA 171. VEČITI DERBI: Isplivao novi datum za okršaj Crvene zvezde i Partizana!

Objavljeno: 26.09.23 u 18:55

Prosto se datum sam nametnuo

Odluka da se celo deveto kolo Mozzart Bet Superlige odloži zbog tragičnih događaja na Kosovu i Metohiji stvorila je izazov u već zgusnutom kalendaru jesenjeg dela prvenstva. Srbija ima tri kluba koji su učesnici evropskih takmičenja, a već postoje zakazane utakmice Lige šampiona, Lige Evrope i Lige konferencije utorkom i četvrtkom.

Dodatno, Kup Srbije treba da krene s utakmicama šesnaestine finala usred jesenjeg dela sezone, takođe zauzimajući sredinu nedelje kao termine.

Tri utakmice Mozzart Bet Superlige su već odložene, a kako saznajemo od direktora takmičenja, te utakmice će se odigrati 1. novembra. Reč je o mečevima Radnički KragujevacPartizan, Crvena zvezdaTSC i NapredakČukarički.

U svetlu ovih okolnosti, verovatno je da će celo deveto kolo Superlige, uključujući i 171. večiti derbi, biti odigrano tek pred kraj jesenjeg dela sezone – 6. decembra. Iako je taj datum inače rezervisan za Kup Srbije, osmina finala će biti odložena za prolećni deo sezone kako bi se omogućilo odigravanje Superlige tokom tih dana, od utorka do četvrtka.

Nakon 6. decembra, preostaju još tri kola do zatvaranja prvog dela šampionata, a zavesa će pasti na Mozzart Bet Superligu 23. decembra sa utakmicama 20. kola.

6
17
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter