0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

LJAJIĆ O ODRICANJU PLATE U NOVOM PAZARU: ‘Ja sam dete ovoga grada i nisam želeo da budem na finansijskom teretu!’

Objavljeno: 24.09.23 u 15:20

 ‘Hteo sam da dođem da pomognem.’

Kada kažemo fudbalska romantika, mislimo na Totija, Maldinija, Zanetija, ali i u srpskom fudbalu postoje takvi igrači koji bi se odrekli miliona zbog voljenog kluba. Najpoznatiji primer su Saša Ilić Nenad Milijaš, ali nešto posebno je fudbaler Novog Pazara, Adem Ljajić koji se odrekao plate u tom klubu.

On je govorio za Mozzart Sport o tome kako je odlučio da se vrati u svoj rodni grad.

-Kao mlad sam otišao u pionire Partizana i tamo sam napravio te neke važne korake ka daljoj karijeri. Onda je došao taj trenutak da se vratim, nisam se razmišljao i eto, sad sam tu. Dobrodošlica koju sam doživeo nikoga nije ostavila ravnodušnim. Ne verujem da je neki igrač ovako dočekan, a pitanje je da li će i u budućnosti – istakao je.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

Nije očekivao onakav doček.

-Iskreno nisam očekivao da će biti baš ovako kao što je bilo. Zahvalio bih se svim ljudima ovoga grada koji su došli. Prvo na doček, a posle i na utakmicu koju smo igrali. Ta euforija koja se stvorila nam je jako značila i pomogla i meni, i ostalim igračima. Tako da, jako sam srećan zbog toga. I opet kažem, stvarno nisam očekivao da će biti tako spektakularno. Hvala im još jednom na tome – naveo je on.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

Odrekao se plate jer nije hteo da bude na teren kluba.

-Ja sam, kao što sam već malopre rekao, dete ovoga grada i nisam želeo da budem na finansijskom teretu kluba. To je najveći razlog. Hteo sam da dođem da pomognem, znači, ne samo da probam da nešto ostvarim nego i da dam neki vetar u leđa ovim ljudima ovde koji rade ovaj posao – poručio je bivši fudbaler Partizana.

Dotakao se debitanskog gola i kazao da nije znao gde se nalazi.

-Iskreno, nisam znao gde sam. Bilo je čudno, čudno jako, možda i najteža utakmica u mojoj karijeri, verujte, a igrao sam ih puno teških… Ali, bila su velika očekivanja, bio je neki pritisak na koji ja gledam kao na pozitivan pritisak, ali ljudi su stvarno očekivali da će se nešto desiti na terenu i onda sam morao to i da pokažem. I eto, desilo se. Hvala Bogu, desilo se – objasnio je.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

Nije znao na koju će stranu.

-Tamo na istoku mi je bila jedna grupa, svi moji prijatelji iz detinjstva, tamo mi je bio brat, bukvalno svi. A na drugoj strani su mi bili roditelji, dete, baka i majka… I onda nisam znao gde da idem, pa sam se posle odlučio kud, jer su ovi već bilo visoko na tribinama… Čudno mi je bilo jako, ali i dobro. Najvažnije je da smo na kraju pobedili – jasan je on.

San mu je bio da se vrati u rodni grad.

-Imao sam i sada neke ponude da ostanem u Turskoj, ali nije isto tamo igrati u jednom velikom klubu i u manjim turskim klubovima. I onda sam odlučio. Neki povratak kući mi je bio u glavi, dobio sam dete, pa rekoh: Hajde malo. Voleo sam da se i malo vratim. Imao sam i taj san, sve se nekako namestilo… Možda je i za ćerkicu dobro, mada je ona još mala, ima samo sedam meseci, da odrasta tamo gde sam ja odrastao, gde su moji odrastali… Zašto da ne? – zaključio je Ljajić.

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter