0
Tenis

FOTO: STARSPORT

ĐOKOVIĆ PORUČIO: ‘Ovo je veliki neuspeh tenisa!’

Objavljeno: 24.09.23 u 11:50

Srpski teniser pravi revoluciju u belom sportu.

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković je nedavno pokrenuo svoju organizaciju pod nazivom PTPA gde se bavi o igračima koji su slabije plasirani. On je istakao da ih razume, jer dolazi iz Srbije i da sada hoće da se bori da steknu bolje uslove.

-Bio sam u njihovoj koži, razumem borbu. Razumem poteškoće sa plaćanjem troškova putovanja ako nemate podršku jake federacije, koju nema 90 odsto ili više igrača ilia ko nemate budžet za plaćanje trenera i fizioterapeuta. Dolazim iz Srbije, nisam imao ništa od toga. Sada imam uticaj, moć i želim da se borim za bolje uslove – naveo je Nole.

Dodao je da je nebriga o takvim igračima neupseh ovog sporta.

-Toliko pričamo o tome koliko novca osvajači US opena osvajaju, ali ne pričamo o tome koliko igrača živi od ovog sporta, u muškoj i ženskoj konkurenciji, u singlu, dublu, sve zajedno… To je manje od maksimalno 400 igrača u ovom sportu, koji je super-globalan i jedan je od najgledanijih na svetu. To je loše. To je neuspeh našeg sporta – poručio je Đoković.

17
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter