0
Fudbal

FOTO: Starsport

OLAJINKA VERUJE U IZNENAĐNJE NA ‘ETIHADU’: ‘Igra se 11 na 11, cilj je da prezimimo u Evropi!’

Objavljeno: 19.09.23 u 13:10

‘U Ligi Šampiona nema lakih protivnika.’

Večeras će u prvom kolu grupne faze Lige šampiona na stadionu ‘Etihad’ odmeriti snage Mančester siti Crvena zvezde od 21 čas. Napadač ‘crveno-belih’ Piter Olajinka govorio je za B92 o ovom susretu.

-Teško je praviti očekivanja kada gostuješ najboljem timu na svetu. Ipak, na terenu se igra 11 protiv 11, sve drugo pada u vodu, tako da uvek verujem u iznenađenja i smatram da možemo da se takmičimo sa svakim. Što se tiče grupne faze, jednostavno, to je Liga šampiona i nema lakih protivnika. Cilj je da prezimimo u Evropi, i verujem da smo sposobni za to – poručio je on.

Potom se osvrnuo na klub gde je očigledno više nego zadovoljan.

-Svidelo mi se što su svi u klubu ambiciozni i željni postizanja velikih rezultata. Naravno, izazov igranja Lige šampiona je uvek prisutan, premda sam ja za Zvezdu potpisao pre nego što je bilo definitivno da ćemo igrati u tom takmičenju – nastavio je.

Nije baš počeo sezonu kako je hteo pošto je na sedam susreta postigao jedan gol.

-Trudim se da doprinosim u svemu na terenu, da budem odgovoran i u defanzivnim zadacima, ali naravno, volim da pogađam i asistiram najviše. Mislim da će biti bolje kako sezona bude odmicala, a za sada je najvažnije da imamo dobre rezultate – istakao je.

Zatim je otkrio sa kim se najbolje slaže na terena, ali i van njega.

-Kraso je odgovor na oba pitanja. Šalu na stranu, sa svima mi je užitak da igram, ali i da porazgovaram, međutim, moram da izdvojim Krasoa. Od početka priprema smo se združili, sjajan momak – naveo je napadač Zvezde.

Sviđa mu se Beograd.

-Beograd je sjajan, zaista su svi nasmejani, druželjubivi, i prijatni. Navijači me prepoznaju, slikaju se, moram da kažem da mi je baš lepo u Beogradu. Što se hrane tiče, tu sam izbirljiv malo, nedostaju mi stvari koje sam jeo u Nigeriji, ali i srpska kuhinja, barem ono što sam probao je sjajna – zaključio je Olajinka.

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter