0
Košarka

Ostoja Mijailovic KK Partizan promocija novih dresova i potpisivanje sponzorskog ugovora sa Mozzart Bet za Season 2022-2023 at Stark Arena on August 22, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

OSTOJA PORUČUIO: ‘Znači nam pomoć države, Partizan je od nacionalnog značaja!’

Objavljeno: 16.09.23 u 13:35

‘Sa izmirivanjem poreskog duga Partizan postaje jedan od najzdravijih evropskih klubova.’

Predsednik Partizana, Ostoja Mijailović govorio je za Sportal o budžetu kluba, ali o zaradi preko ulaznica, dresova i da ove sezone očekuje još više.

-Partizan je prošle sezone od ulaznica zaradio preko 5.000.000 evra. Ove sezone očekujemo još više. Dodajmo na to rast prihoda od prodaje dresova, majica suvenira… Ipak, to nam u konkurenciji u kojoj se takmičimo nije dovoljno da zatvorimo budžet. Zato imamo sponzore i pomoć naše države koja je više nego korektna – naveo je.

Istakao je da je njegov klub od nacionalnog značaja.

-Stara je priča, ali valja podsetiti. Partizan je klub od nacionalnog značaja. Prelistajte najveće svetske medije kako su izvestili sa jedne prijateljske utakmice Partizana i Fuenlabrade. Kolika je samo to promocija našeg grada i naše države. Ta jedna jedina utakmica. A gde je čitava sezone – poručio je Ostoja.

Potom se dotakao i poreskog duga.

-U najkraćem mogućem roku. Potrebno je da obezbedimo oko 3.000.000 evra i da u potpunosti taj dug izmirimo. Mi smo uz pomoć navijača prikupili deo sredstava. Država nam je uplatila sredstva koja su bila dogovorena za prošlu sezonu, a nismo ih trošili, već smo ih čuvali za namirivanje poreskog duga – rekao je prvi čovek ‘crno-belih’.

Pričao je da će kada se isplati prostali dug, Partizana biti postati jedan od najzdravijih evropskih klubova.

 -Platićemo preostalih 3.000.000, što će ukupno sa prvom uplatom biti nepunih sedam miliona i tako izmiriti celokupan dug za porez koji nije plaćan decenijama. Ovo je za klub užasno veliki novac. Ipak, sa izmirivanjem poreskog duga Partizan postaje jedan od najzdravijih evropskih klubova. O svemu tome ćemo detaljnije na konferenciji za medije nakon Skupštine Kluba – jasan je on.

Na kraju se zahvalio Poreskoj upravi na strpljenju.

-U ovom trenutku želim još jednom da se zahvalim Poreskoj Upravi na strpljenju i odnosu punom razumevanja – zaključio je Mijailović.

14
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter