0
Evrokupovi

FOTO: FK Vojvodina

POPOVIĆ PRED GOSTOVANJE U SUBOTICI: ‘Verujem u pozitivan rezultat!’

Objavljeno: 15.09.23 u 14:55

‘Radili smo u mnogim segmentima, a drago mi je ako igrači to osete i primete napredak.’

Fudbaleri Vojvodine Spartaka iz Subotice će u okviru sedmog kola Mozzart Bet Superlige Srbije odigrati derbi ‘severa’ su subotu od 19 časova na stadionu ‘Karađorđe’. Stareg ‘stare dame’, Ranko Popović je rekao da su se za ovu utakmicu pripremali na najbolji mogući način.

 -Mi smo se za utakmicu pripremili na najbolji mogući način i želim da se zahvalim predsedniku i klubu što su nam omogućili da odradimo mini pripreme tokom ove pauze, van Novog Sada. Meni je to značilo sa više aspekta, jer od kako sam došao, nisam imao ni mnogo prilike da upoznam ekipu – započeo je.

Dodao je da je sa Spartakom u prijateljskim odnosima i da ovaj susret za njega ima posebno značenje.

-Za utakmicu sa Spartakom znamo sve, kao i oni o nama. Meni je najvažnije šta ćemo mi da radimo. Ako budemo ponovili ovo što smo radili na pripremama, verujem da će biti pozitivan rezultat. Spartak je tokom ove pauze potpisao trojicu ozbiljnih igrača, što je dokaz da klub ozbiljno radi. Ja sam u prijateljskim odnosima sa Spartakom i ova utakmica za mene ima poseban značaj – nastavio je on.

Govorio je da je osvnov svega fizička priprema.

-Radili smo u mnogim segmentima, a drago mi je ako igrači to osete i primete napredak. Za sedam dana može mnogo da se uradi ako svi gledamo u istom smeru. Mi smo dodatno nagovestili u kom pravcu hoćemo da idemo. Sedam dana nije mnogo, ali može da bude dovoljno. Osnov svega je fizička sprema, na kojoj smo morali da radimo – naveo je šef stručnog štaba Vojvodine.

Kazao je da su igrači tokom pauze napunili baterije.

-Igrači su napunili baterije i meni je drago da igrači neke stvari na terenu mogu da rade u nekoj drugoj brzini, a ne kao do sada. Pauza nam je izuzetno prijala, ako izuzmemo ovaj slučaj sa Bolingijem. Bilo bi najlepše da on sutra bude još bolje, a mi da pobedimo i da ga sačekamo da se uskoro vrati – poručio je Ranko.

Dotakao se na odlazak Nikole Čumića Rubin iz Kazanja.

-Izuzetno mi je žao što je otišao, a s druge strane i drago zbog njega. Čumiću je bilo teško što je otišao, mnogo smo pričali, ostvarili smo za kratko vreme sjajan kontakt. On je radio neverovatno tokom ovih sedam dana, takvu promenu nisam očekivao. Ako on to tamo primeni, kao što je počeo da radi, biće to jedan novi igrač. On će nama mnogo nedostajati, jer je bio i naš kapiten. Ali, to je kao kada vam dete ode na fakultet, mi treba da budemo srećni zbog njegovog narednog koraka u karijeri – jasan je.

Na kraju je pričao o njegovoj zameni.

Što se tiče zamene, koliko smo mi igrača gledali, tražili i na kraju smo se složili da ako ne možemo da dovedemo igrača za Vojvodinu, onda bolje da ga ne dovodimo. Ja znam da to pričam protiv sebe, jer nam je kvalitet neophodan, ali isto tako ne želimo da nam daju bilo kakvog igrača. Vidim motivaciju kod svih u klubu, kod predsednika i sportskog direktora. Verujemo u ovaj tim, idemo ka napred i da će ovaj tim biti sve bolji i bolji – istakao je Popović.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter