0
Košarka

FOTO: Twitter/@FIBAWC

NEMCI OČEKUJU TEŽAK MEČ: Ovako su košarkaši Pancera najavili duel sa Srbijom!

Objavljeno: 08.09.23 u 17:33

Ozbiljan spektakl u najavi

Srbija je uspela da savlada Kanadu u polufinalu Mundobasketa čime je napravila ozbiljnu senzaciju po mišljenju mnogih, a onda je Nemačka uspela da pobedi SAD što je još veća senzacija.

Nakon meča sa Amerikancima govorili su Danijel Tajs, Maodo Lo i Franc Vagner.

– San se ostvario, toliko smo srećni, toliko smo radili za ovo, velika, velika pobeda, kaže Tajs i dodaje:

– Biće to sjajna utakmica, dva najbolja tima na Svetskom prvenstvu igraju u finalu. Znamo se, oni znaju nas, mi njih. Poznajem Pešića još dok je radio u Nemačkoj. Igraju snažno, sličnoi nama, vidi se da vlada veliko zajedništvo kod njih. Ponavljam, dva najboja tima su u finalu.

Košarkaš Nemačke Franc Vagner izjavio je posle senzacionalne pobede nad SAD da očekuje jednako tešku borbu sa Srbijom za svetsko zlato.

Ne znam šta da kažem… Super specijalni trenutak za sve nas. Moja tek druga godina ovde… Ali, imao sam neverovatan osećaj danas na terenu. Imamo još jednu utakmicu i uzbuđen sam zbog toga – sabirao je utiske odmah nakon meča.

Na pitanje šta očekujete protiv Srbije, Vagner je rekao:

Očekujem vrlo tešku utakmicu, kao i danas što je bila: Oni su zaslužili svoj plasman u finale, kao i mi. Mislim da ćemo večeras još malo uživati i proslaviti ovu pobedu, pa ćemo onda misliti na Srbiju.

Vagner kaže da je stigao da pogleda Srbiju na Mundobasketu, ne mnogo puta, ali dovoljno da vidi o kakvom timu je reč.

Nešto jesam, ne mnogo. Bio sam koncentrisan na naše utakmice, ali sam gledao kad je bilo prilike. Mislim da igraju zaista dobro kao grupa, oni su miks mladih talentovanih igrača i iskusnih momaka, koji su mnogo puta igrali velike utakmice.

Maodo Lo, reprezentativac Nemačke, pohvalno je govorio o Srbiji i selektoru Svetislavu Pešiću.

Osećaj je sjajan, neverovatan i igramo finale Svetskog prvenstva gde imamo šansu da osvojimo zlato. Prosto neverovatno. Teška je to utakmica bila, SAD je supertalentovan tim i mislim da smo igrali odličan turnir i momci su se isticali i u napadu i u odbrani i samouvereni smo pred finale jer smo pobedili najbolji tim na svetu. Biće teško u finalu, ali moramo sutra da se spremimo – rekao je Maodo Lo.

O Srbiji i Pešiću rekao je:

Srbija je igrala sjajan turnir i imaju odličan momentum jer će to biti odlična utakmica protiv nas u finalu. Bogdanović je fantastičan igrač, ali i ostali su veoma dobri i biće to teška utakmica za nas. Pešić? Ima sjajnu karijeru, legendarnu karijeru i mnogo uspeha je ostvario i pogledajmo samo kako Srbija igra i odlično su vođena ekipa – poručio je Lo.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

3
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter