0
Košarka

FOTO: Starsport

(POLUVREME) SRBIJA NA PRAGU POLUFINALA: Bogdanović na svojim krilima vodi ‘orlove’ ka pobedi! (FOTO)

Objavljeno: 05.09.23 u 11:32

Očekuje nas zanimljivo drugom poluvreme.

Reprezentacija Srbija igra ‘evropski klasik’ protiv selekcije Litvanije u okviru četvrtfinala Mundobakseta. Odlično prvi deo, a izabranici Svetislava Pešića odlaze na odmor sa prednošću od +11 49:38.

FOTO: Starsport

Prva četvrtina:

Prvi napad je imala selekcija Litvanije, ali je odbrana Srbija bila na visini zadatka, pa je Bogdanović presekao loptu i sam istrčao kontru i pogodio prve poene. Potom su Litvanci napravili seriju od 5:0, ali je Milutinov pogodio doneo nove poene za ‘orlove’.

Ponovo su Litvanci pogodili šut za tri poena, ali su Bogdanović Stefan Jović postigli dva brza koša. Nastavili su košarkaši  Litvanije sa šutevima za tri poena i dolaze do četvrt za redom. Jokabijtis je pokušao da poveća prednost, ali je odbrana naše selekcije bila na visini zadatka ovog puta.

FOTO: Starsport

Sa druge strane, Bogdanović dolazi do novih poena. Odlična akcija Srbije, preko Nikole Stefana Jovića koji je proigrao  Petruševa, a on postiže prvu trojku za naš tim. ‘Orlovi’ su počeli odlično da pariraju protivniku i došli do izjednačenja (22:22), ali su Litvanci puni samopuzdanja posle pobede nad Amerikancima i stalno pogađali šuteve za tri poena.

Odlična igra obe selekcije u prvoj deonici, ali je ipak ovaj deo susreta pripao Litvaniji koja je imala koš prednosti (25:24).

Druga četvrtina:

Prve poene u ovoj deonici postiže Srbije, preko Petruševa kome je asistenciju uputio Davidovac i dolazimo do prve prednosti na susretu (26:25). Ponovo je novi igrač Filadelfija postigao poene sjajnim solo prodorom. Odbrana ‘orlova’ je funkcionisala na visokom niovu.

FOTO: Starsport

Gudurić je imao priliku da poveća prednost Srbije sa linije penala i imao maksimalan učinak. Litvanci su nastavili sa pokušajima za tri poena, međutim, odbrana našeg tima je bila agresivna i nije dozvolila lake poene. Izabranici Svetislava Pešića su došli do prednosti od +6 (32:26).

Nakon nekoliko dobrih napada Srbije, Serbikekis pogađa za Litvance i smanjuje na 34:30. Stefan Jović je uputio asistenciju do  Milutinova koji je iz prvog pokušaja promašio, ali je nakon odbijene lopta koju je uhvatio, popravio utisak. Nakon odlične konte ‘orlova’ Nikola Jović je uputio asistenciju ka Bogdanoviću koji pogađa trojku za velikih +8 (41:33) na tri ipo minuta do kraja.

Odlično prvo poluvreme Srbije koja odlazi na poluvreme sa rezultatom 49:38.

 

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter