0
Košarka

FOTO: FIBA

POHVALE DONČIĆA NA RAČUN SRBIJE: Dotakao se mogućeg polufinalnog meča između Orlova i Slovenije!

Objavljeno: 05.09.23 u 17:20

Mi se nadamo da do toga neće doći

Saša Dončić, otac svetske košarkaške zvezde Luke Dončića, pažljivo je pratio utakmicu između Srbije i Litvanije na Svetskom prvenstvu na Filipinima i izrazio svoje oduševljenje igrom „orlova“ koji su ubedljivo pobedili i plasirali se u polufinale, gde bi mogli da se sastanu sa Slovenijom, timom u kojem je Luka neosporni lider. Ova mogućnost bi donela pravi ex-YU derbi i veliko uzbuđenje za košarkaške fanove u regionu.

„Mislim da je Srbija igrala na tako visokom nivou da je Litvanija delovala gotovo smešno. Odigrali ste fenomenalno. Moram priznati da za mene pobeda Srbije nije iznenađenje, možda je čak iznenađujuće laka,“ rekao je Saša Dončić za „Kurir“.

Srbija je do sada imala dva ozbiljna rivala na ovom turniru, a iako je doživela poraz od Italije, Dončić ističe da je to možda bilo i korisno za ekipu.

„Selektor Srbije je postavio fantastičnu taktiku. Ne bih smatrao poraz od Italije tragičnim. Možda je čak bio dobrodošao, jer je nakon toga ekipa podigla nivo igre, i ovo polufinale je sasvim zasluženo,“ dodao je.

Sada ostaje da se vidi ishod meča između Kanade i Slovenije, a ukoliko se bude ostvarila repriza finala iz Istanbula u polufinalu Mundobasketa, Dončićev optimizam je neosporno prisutan.

„Nema nikoga srećnijeg od mene da se to ponovi,“ izjavio je Saša Dončić.

Upitan da li i Luka želi da se Slovenija i Srbija sastanu u velikom finalu, Saša je odgovorio sa osmehom: „Ma nema čoveka u Sloveniji koji to ne bi voleo, pa i Luka.“

Očekivanja i nade za ex-YU derbi u finalu Mundobasketa nastavljaju da rastu, a svet košarke sa nestrpljenjem iščekuje ishod narednih utakmica.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter