0
ATP

FOTO. Screenshot

ĐOKOVIĆ NAKON NOVE POBEDE U NJUJORKU: Trudio sam se da štedim energiju, spreman sam za novi izazov!

Objavljeno: 04.09.23 u 11:20

Evo šta je rekao najbolji teniser sveta.

Novak Đoković se relativno lako nakon dva sata igre i tri odigrana seta plasirao u novo četvrtfinale US Opena, jer je savladan 105. reket sveta, Borna Gojo, rezultatm 6:2, 7:5, 6:4. Nakon meča se obratio gledaocima.

„Uvek respektujem ljude koji se nalaze na ovom najvećem zdanju kada je tenis u pitanju, uvek je posebna emocija kada sam ovde i zbog toga sam svima zahvalan. Borna je sjajan momak, nismo se ranije sastajali, ali gledao sam njegove mečeve i kroz kvalifikacije. Ima izuzetne udarce, forhend, dobar balans. Trudio sam se da neutrališem njegov servis, ali u ovakvim mečevima trudio sam se da uštedim energiju i u onim najvažnijim trenucima odigram najbolje kako bih rešio meč u tri seta“, rekao je Đoković posle meča sa Gojom.

„Uvek imam fokus ka mom timu, oni su fokusirani na mene. U nekim vrućim momentima ima tu da kažem nekih šaljivih reči, koje uputimo jedni drugima. Naravno, kada sam na strani bližoj njima, trudim se da komuniciram sa njima. Takva komunikacija jednostavno pomaže. U pojedinim momenta pogledam ka njima, potražim neki savet, i dobijem ga, moram da priznam“.

Sledi okršaj sa domaćim teniserom, koji će imati veliku podršku publike.

„Trojica Amerikanaca su u ovoj polovini žreba, znam da će oni ovde imati podršku. Fric, Šelton, Tijafo, sjajni momci, odličan servis, agresivna igra. Ušli su u „top 10“, odlično igrajiu, posebno na ovom turniru, kod svoje kuće. Mislim da će to biti težak, meč, ali spreman sam za izazov, biće sjajno“.

 

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter