0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

NIKOLA MIRKOVIĆ ZA HS: ‘Odigrali smo taktički dobru utakmicu, još uvek rastemo kao tim!’ (FOTO)

Objavljeno: 03.09.23 u 11:15

‘Nisam neko ko hvali sebe, zelim da pohvalim svoju ekipu (braću) i stručni štab.’

Sinoć su u okviru šestog kola Mozzrt Bet Superlige Srbije na stadionu ‘Rajko Mitić’ odmerili su snage fudbaleri Crvene zvezde Novog Pazara. Tim iz Ljutice Bogdana savladao je Pazarce rezultatom 2:1 i tako uveličali rođendansko slavlje legendarne ‘Marakane’ i sjajnu atmosferu koju su napravile najvatrenije pristalice.

Gledali smo sjajnu utakmicu, Zvezda je pritiskala od prvog minuta i već u osmom su poveli pogotkom kapiten Aleksandra Dragovića zahvaljujući nesmotrenoj reakciji odbrane gostiju. U prvom poluvremenu izabranici Baraka Bahara su imali totalnu inicijativu i ređali prilike.

Nakon odmora, fudbaleri Novog Pazara su se pribrali i popravili utisak u drugom delu, pokušavali da poravnjaju rezultat, ali ponovo nepažnjom defanzivaca gostiju su došli do pogotka. Sise je napravio penal nad Mitrovićem, Kanga je udvostručio prednost. Međutim u sledećem napadu Jovanović je postigao pogodak za 2:1 i pokušao da režira dramu i strepnju u domaćem taboru.

Mogla je Zvezda do veće prednosti, pogotovu u prvom poluvremenu kada su imali totalnu terensku inicijativu, ali se svojim sjajnim intervencijama istakao čuvar mreže Novog Pazara, Nikola Mirković. On je svojom sjajnom partijom pokazao da se radi o kvalitetnom golmanu i da je golman važna figura svakog tima.

Mirković je za HotSport izneo svoje utiske o ovom susretu.

Izgubili ste od Crvene zvezde 2:1, odigrali ste dva različita poluvremena. U samoj završnici ste bili blizu egala. Kakav dogovor ste sklopili na poluvremenu?

NM: Tako je nažalost rezultat je bio 2:1 moglo je biti i više za Zezdu moglo je i biti povoljnije za nas ali to je sve fudbal. Sef nam je rekao da se opustimo i uživamo u fudbalu, atmosferi i da radimo ono sto najbolje znamo, a to smo pokazali u drugom poluvremenu. Mislim da smo odigrali taktički dobro utakmicu, ispoštovali dogovor iz svlačionice ono sto je trener tražio od nas. Još uvek rastemo kao tim jer ima nas dosta novajlija i verujem u budućnosti da ćemo biti sve bolji i bolji.

FOTO: Starsport

 Svojim odličnim bravuarama si spasio svoj tim od ubedljivijeg poraza.

NM: Nisam neko ko hvali sebe, zelim da pohvalim svoju ekipu (braću) i stručni štab, jer se trudimo i radimo na tome da budemo jedna porodica i zajednica.

Imali ste i smenu trenera, koliko ste stigli da se naviknete na Dobrašinovića? U kojoj meri se njegov sistem razlikuje od Aničićevog?

NM: Brzo smo se navikli na stil sefa, mnogim igračima je legao taj stil da se igra fudbal u svakom momentu, da mora pas igra biti svojim fudbalskim iskustvom nam je puno pomogao i uliva nam poverenje i veru.

FOTO: Starsport

 Sada sledi reprezentativna pauza, imaćete dovoljno vremena da saberete utiske. Na čemu tim treba najviše da radi?

NM: Sigurno da će nam prijati pauza, jer se još uvek uklapamo i rastemo kao tim – poručio je Mirković za HotSport.

 

1
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter