0
Evropske lige

FOTO: Twitter/Manchester City

SITI DEKLASIRAO FULAM: ‘Pevci’ rasčerupali Barnli, ‘Šumari’ porazili Čelsi!

Objavljeno: 02.09.23 u 18:10

‘Plavci’ nikako da nađu pobednički recept.

Fudbaleri Mančester sitija ubedljivo su savladali Fulam rezultatom 5:1 u okviru četvrtog kola Premijer lige. Tim Pepa Gvardiola  nastavio je da melje sve pred sobom i do sada u ostvarili maksimala učinak uz gol razliku 11:2. Mreža tima Marka Silve mirovala je sve do 31. minuta kada je pogodio Hulijan Alvarez, gosti iz Londona došli do egala u 33. minutu golom Rema. 

Međutim, nisu igrači Fulama dugo izdržali, pa Ake u finišu prvog dela pogodio za 2:1 i odveo svoj tim na odmor sa golom prednosti. U nastavku Siti dominantan i raspodija Erlinga Halanda koji je postigao het-trik. Prvi pogodak Norvežanin je dao u 51. minuutu, zatim sa bele tačke u 70. i tačku na susret stavio je u 95. minutu.

‘Pevci’ su išli na gostovanje ekipi Barnlija, koju vodi nekadašnji kapiten Mančester sitija, Vinsent Kompani i ostvarili ubedljiv trijumf od 5:2. Domaćin je poveo u 4. minutu golom Fostera, da bi fudbaleri Totenhema preokrenuli golobima Sona u 16. i Romera u finišu prvog dela.

U drugom delu tim iz Londona je nastavio sa odličnim partijama i u 54. minutu Medison je povisio prednost svog tima, da bi Son u 63. i 66. minutu pogađao i došao het-trika. Tačku na susret stavio je Bronvli u dubokoj nadokandi i koliko toliko ublažio poraz novopečenoj člana Premijer lige.

Čelsi još uvek muči muke i nikako da pornađe recept za pobednički kolosek, pošto su danas poraženi od Notingem Foresta rezultatom 1:0. U prvom poluvremenu dominatna igra izabranika Mauricija Poketina koju imali kontrolu igre i stvarali šanse, ali bez većih uspeha.

Šumari’ su došli do gola u 48. minutu, a precizan je bio Elanga koji je stavio tačku na ovaj susret i bacio ‘plavce’ na čak 11. mesto sa svega četiri osvojena boda.

Standings provided by Sofascore
0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter