0
Košarka

FOTO: Starsport

POCEKO: ‘Nisam nikakav genije, samo verujem igračima!’

Objavljeno: 01.09.23 u 14:25

‘Srbija je igrala zaista dobro, mi je mnogo poštujemo.’

Selektor reprezentacije Italije, Đanmarko Poceko je nakon utakmice sa Srbijom održao konferenciju za štampu. Lucidni Italijan je krenuo u svom stilu i prvo ispričao zanimljivu priču.

-Moram da vam ispričam jednu priču… Došao sam na Filipine i sreo mnogo ljubazne ljude, mnogo ih volim. I hoću da pričam o jednom čoveku koji vas predstavlja, to je Meni Pakjao i njegov sam veliki fan. I šalio sam se da vidim gde je i nikad nisam očekivao da ću ga upoznati. I treba svi da budete ponosni na njega jer je fenomenalan čovek. Prava je legenda, baš me je iznenadio – započeo je on.

Zatim se osvrnuo na utakmicu sa ‘orlovima’,

-Srbija je igrala zaista dobro, mi je mnogo poštujemo. Njima je košarka deo ljudskog bića. I zato sam mnogo ponosan na moje momke, oni zaista nikad ne odustaju. I posebno je teško vratiti se sa minus 16, pogotovo protiv ekipe kao što je Srbija. Nastaviću da radim posao kako ja hoću, a ne kako neki od Italijana žele – poručio je kontroverzni Italijan.

Na kraju je istakao da nije nikakav genije, već da veruje svojim igračima.

-Samo vas mnogo poštujemo, dugo smo zajedno, Gudurić i Bogdanović i ostali su mnogo dobri momci. Zbog tog respekta smo možda dali više nego što možemo. Nisam nikakav genije, samo verujem mojim igračima, oni dobijaju utakmice, a ja ih gubim – zaključio je Poceko.

Podsetimo, Srbija je poražena od Italije rezultatom 78:76 u prvom susretu druge faze Mundobasketa. Naredni duel ‘azuri’ igraju protiv Portorika u nedelju od 10 časova.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter