1
Košarka

FOTO: Starpsort

PEŠIĆ NAKON PORAZA OD ITALIJE: ‘Šteta je što nismo iskoristili trenutak da završimo utakmicu u našu korist!’

Objavljeno: 01.09.23 u 12:57

‘Moramo da pobedimo sledeću utakmicu protiv Dominikanske Republike.’

Selektor reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić održao je konferenciju za štampu nakon utakmice protiv Italije. Popularni ‘Kari’ je rekao da nisu uspeli da kontrolišu i nametnu igru.

-Teška utakmica protiv odlične Italije, nismo kontrolišali našu igru. Pogotovo kada smo imali dobar rezultat i kada smo bili u pravom ritmu. Moramo da pobedimo sledeću utakmicu protiv Dominikanske Republike, imamo dovoljno vremena, za dva dana. Imamo vremena da se oporavimo i fizički i mentalno, i moraćemo da analiziramo šta treba da popravimo i da damo sve od sebe protiv Dominikane – započeo je.

Dodao je da je teško igrati protiv Italije zbog brzine i iskustva.

-Nemamo mnogo vremena za analize… Teško je igrati protiv Italije, zbog brzine, iskustva i mnogih drugih faktora, što su na kraju i pokazali. Mi moramo da dobijemo i drugu utakmicu bez obzira na ishod ove, i ta nam rešava sudbina na Mundobasketu – poručio je on.

Naveo je da nije strašno što su izgubili sa dve razlike.

-Bila je važna utakmica za nas, da sami odlučujemo našu sudbinu na SP. Izgubili smo tesno, sa dva razlike, to nije tako strašno, ali šteta je što nismo iskoristili trenutak da završimo utakmicu u našu korist – istakao je selektor ‘orlova’.

-Imamo vremena za tu sledeću utakmicu, do ove nismo imali ni 24 sata od prethodne, da se i mentalno i fizički oporavimo. Treba da nam se vrate do kraja momci koji su imali određene probleme, i da uđemo u meč sa Dominikanom kao da nam je finale prvenstva sveta – jasan je.

Potom se dotakao udarca koji je zadobio Nikola Jović.

-Telo je zagrejano, radi se mišićima, ti neki udarci mogu da se istrpe, biće pod terapijama koliko je potrebno. Nadamo se da ništa nije opasno. Dobio je baš jak udarac, to neke iskusne ekipe znaju da iskoriste, namazane su raznim bojama… Ne kažem da treba mi da udaramo, već kad imamo pozitivan rezultat da znamo to da iskoristimo. Problemi sa faulovima Milutinova i Stefana Jovića su nas takođe malo poremetili – zaključio je Pešić.

Podsetimo, selekcija Srbije poražena je od Italije rezultatom 78:76 u prvom susretu druge faze Mundobasketa. Narednu utakmicu izabranici Svetislava Pešića igraju protiv Dominikanske Republike u nedelju od 14 časova.

0
3
1 Komentara
  1. Pesicu, budi bar jednom iskren u zivotu, ovu utakmicu si ti unakazio pri onakvoj igri i vodjstva Srbije sa tvojim nebuloznim izmenama si samo poremetio ritam ekipe koja je tada plesala i razbijala zabare .

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter