2
Košarka

FOTO: Starsport

ITALIJA KOBNA PO SRBIJU: ‘Orlovi’ prokockali prednost od +16!

Objavljeno: 01.09.23 u 12:20

Naša selekcija pala pred prvi teži ispit.

Košarkaši Srbije poraženi su od selekcije Italije u prvoj utakmici druge faze ovogodišnjeg Mundobasketa rezultatom 78:76. Ovom pobedom ‘azuri’ su ostali u životu i stvorili priliku da idu dalje. Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe, kao i na susretu bio je Fontekio sa 30 poena, sledi ga Spisu sa 14 i Datome 10.

U redovima ‘Orlova’ najbolji je bio Bogdanović koji je postigao 18 koševa, potom Dobrić sa 15 i Milutinov sa 14. Italija je bolje ušla u susret i bila uspešnija tokom čitave prve četvrtine, Fontekio se najvše istakao sa šutevima za tri poena i koristio sve slabosti naše odbrane.

U drugoj deonici izabranici Svetislava Pešića uspeli da se konsoliduju i da pariraju protivniku. Napravili smo seriju od 8:0, ali su se Italijani brzo vratili u duel i ponovo došli do prednosti. Igralo se koša za koš, naša odbrana je dozvolila dosta šuteva za tri poena, ali je Bogdanović kapitenski odveo ‘orlove’ sa dva koša prednosti na poluvreme šutem za tri poena u poslednjim sekundama,

Nakon odmora, Srbija je sjajno otvorila drugo poluvreme, odlični Milutnov je predvoio naš tim fenomenalnom igrom do prednosti od čak +16. Kada se mislio da ćemo konačno da ‘azurima’ serviramo osveti, onda je usledila katastrofa.  novi neverovatan pad u igri, a Italijani su ponovo namestili ruk za šut za tri poena.

Na kraju treće deonice Pocekov tim smanjuje na tri razlike i nakon toga usledila je velika nervoza u našem timu. U poslednjoj četvrtini Pešić je ubacio rezrervnu petorku, a Italijani su se razigrali ponovo i pogađali i moguće i nemoguće, a Srbija sve ispromašivala. Na kraju treći put uzastopno, ‘azuri’ odnose pobedu.

0
0
2 Komentara
  1. Može da se desi da neko odigra loše, ali Gudurić bukvalno uvek najgori kada igra za reprezentaciju. Još ga Pešić gura na pleja… Bolje da je Topića poveo, bar momak nebi filozofirao. Bogdan kad na treningu, ispucavanje do ludila. Kada Milutinov izađe nemamo unutrašnju igru, Petrušev se krije od lopte.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter