2
Evrokupovi

FOTO: FK Crvena zvezda

TERZIĆ ŽELI PROLEĆE U EVROPI: Prvi čovek Crvene zvezde o grupi u eliti!

Objavljeno: 31.08.23 u 20:00

Neće biti lako šampionu Srbije.

Crvena zvezda je u grupi najjačeg evropskog takmičenja sa Mančester stitijem, Lajpcigom i Jang Bojsom, a povodom toga oglasio se i Zvezdan Terzić.

– Moram da istaknem da je velika čast i zadovoljstvo biti u društvu najvećih klubova Evrope, jer nam to pripada i uradićemo sve da u narednom periodu budemo stalni učesnici Lige šampiona. Za ovo smo se izborili dobrim radom u prethodnih sedam godina i učinićemo sve da zadržimo kontinuitet. Grupa je mogla da bude i bolja i gora, razgovarao sam sa Luisom Figom koji kaže „ne možemo da biramo grupu“, tako da prihvatamo to što jeste. Mislim da smo iz prvog šešira dobili ekipu koja je najbolja u poslednjih 10 godina na planeti, aktuelni šampion Evrope, ali biće spektakl na Marakani i uradićemo sve da ni njima ne bude lako pred punim tribinama naših navijača. Iz drugog šešira smo mogli da dobijemo i atraktivnijeg protivnika, a strah me je da mnogi ne potcene Lajpcig koji je izvanredan. Što se tiče Jang Bojsa, dobar protivnik, imamo šest bodova u igri, i moramo da se borimo za to. Uz podršku navijača možemo mnogo, a na utakmicama visokog nivoa, odlučuju detalji, i trebaće nam sreća da se susreti odmotaju u dobrom pravcu. Konkretno u gostima protiv Lajpciga moramo da buemo pametni. Zvezda uvek igra na gol više i pobedu, bez obzira na protivnika i tako će biti i ove jeseni u Ligi šampiona – počeo je Terzić.
Ima generalni direktor želju kada je reč o rasporedu utakmicu.
– Raspored može da utiče. Lično bih voleo da prvu utakmicu igramo protiv Jang Bojsa na Marakani, da bude pun stadion, da pobedimo i sa tri boda startujemo, ali ne bi bilo loše ni da sa njima odigramo poslednji meč u grupnoj fazi. Sve zavisi od toga koliko ćemo biti spremni mentalno, taktički i fizički. Od toga će da zavisi rezultat, ali rastemo i nikom neće biti lako protiv nas. Dobio sam mnogo poruka gde ljudi kažu da imamo laku grupu i da prolazimo, ali nema lakih protivnika u Ligi šampiona. Da, biće jedan od najvećih uspeha u poslednjih 30 godina ukoliko prođemo grupnu fazu i učinićemo sve da tako i bude, ali više volimo da radimo nego da pričamo. Naravno, svesni smo visokih očekivanja – podvukao je Terzić.
5
0
2 Komentara
  1. Cefi ispunjava želje kad god je moguce. Očekivano najslabija ekipa iz 4 šešira. Siti i lajpcig su bili garant da nece biti Njukasl i Union Berlin. Prezimiti u Evropi , nenormalan uspeh. Šta rade, ozbiljna organizacija

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter