1
Evrokupovi

FOTO: Twitter/ChampionsLeague

LAJPCIG JE MOŽDA NAJGORA OPCIJA IZ DRUGOG ŠEŠIRA: Spoj atraktivnosti i kvaliteta u Zvezdinoj grupi!

Objavljeno: 31.08.23 u 23:35

Nije baš prolaz realno, ali bez ulaz pobede bi bio debakl.

Crvena zvezda je saznala rivale u grupnoj fazi Lige šampiona, i vrlo verovatno je iz prva dva šešira izvukla dve najlošije moguće opcije, dok je s druge strane iz poslednje grupe žreba izvučena prava mala premija, što igrački, što geografski.

Mančester Siti je ekipa o kojoj ne treba previše trošiti reči. Vrlo verovatno 9 od 11 najboljih pojedinaca u Evropi igra za Građane, a ekipa koja je preslišavala Real Madrid, Bajern, pa i Lajpcig sa surovih 7:0, definitivno nije neko s kim ni daleko jače ekipe od Zvezde mogu da se nadigravaju. Gol mašina Erling Holand, pakeri u vidu Silve, Griliša i Fodena su neko na koga ni jedna odbrana nema rešenje i teško je verovati da izabranici Baraka Bahara stoje ikakve šanse u duelima sa Sitijem. Ruku  na srce sve osim dva sigurna trijumfa tima iz Mančestera bi bio zaista iznenađujući i ohrabrujući rezultat u ovom mečapu.

Što se drugog šešira tiče teško da je moglo gore. Lajpcig je preuzeo primat u nemačkom fudbalu ovog leta, Bajern je demoliran u Superkupu, ponekada je zaista nestvarno šta izabranici poznanika crveno-belih, Marka Rozea, mogu da izvedu na terenu. Kada uzmemo galaktički kvalitet Crvenih bikova u odnosu na ne previše stelarno ime, dobijamo najgoru moguću kombinaciju, jer je ruku na srce Lajpcig daleko izvan kategorije srpskog šampiona, što može samo da prouzrukuje kontra-efekat kod javnog mnjenja Zvezdaša koji smatraju da sa njima može da se igra ravnopravno. Lajpcig je par nivoa izned Zvezde, sa njim ne može da se igra egal, i tona sreće će trebati da izabranici Baraka Bahara ostanu neporaženi makar u Beogradu.

Poslednja ekipa u grupi jeste Jang Bojs, koji je nadigrao Zvezdu u Švajcarskoj prilično ubedljivo ipak više nije toliki bauk. Zvezda je u ovom momentu u vremenu ipak bolji tim od Mladih momaka iz Berna, ali maksimalan fokus će trebati crveno-belima da upišu barem četiri boda nad rivalom iz večno neutralne zemlje. Naime, crveno-beli u šampionatu nemaju ekipu ni blizu kvaliteta Jang Bojsa, samim tim će biti teško prilagoditi se nivou igre Bernana, pa uprkos tvrdnajma Zvezdana Terzića da bi bilo fino da se Zvezda na početku sretne sa njima, ipak to nije tačno, i to je razlog što se struka razlikuje od uprave. Derbi,Čuka i TSC čine pakleni septembar, pa ne bi ipak bilo loše da se crveno-beli izmere u Lajpcigu ili Mančesteru prilikom prvog kola, čisto da osete gde su za nastavak.

Bilo kako bilo, sve ekipe u Ligi šampiona su Zvezdinog ili kvaliteta iznad, samim tim je svaki bod uspeh, ali utisak je da u ovakvoj grupi sve manje od tri boda bi bio prilično neuspešan izlet u Evropu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

4
2
1 Komentara
  1. Autor ovog teksta iliti kvazi-novinarčić je očigledno teška fudbalska neznalica čim može da izjavi nešto ovakvo.Lupi čovek i ostade živ!
    Pored ala kakve su Real,Mančester,Arsenal,Inter,Borusija i Atletiko Lajpcig nazivati najgorom opcijom može samo potpuno fudbalski neuk čovek a ne jedan pravi sportski novinar.
    Pitanje je samo ko plaća i drži ovakve neznalice kakav nam je dotični Đolence..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter