0
Košarka

FOTO: Starsport

(POLUVREME) SRBIJA RUTINSKI PROTIV SUDANACA: ‘Orlovi’ nešto slabiji u odbrani, ali napad odličan! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 30.08.23 u 10:49

Odlična igra.

Ekspedicija Svetislava Pešića igra protiv selekcija Južnog Sudana u poslednjoj utakmici prve faze Mundobasketa, susret je počeo od 10 časova. U prvoj deonici naša selekcija je igrala na odličnom niovu, međutim, odbrana je nešto slabija nego u prošlim susretima. Takođe, ista igra i u nastavku, Sudanci su koristili nepažnje naše odbrane i pogađali lake poene, ali napad je bio na mestu.

Na odmor se otišlo rezultatom 59:36.

FOTO: Starsport

Prva četvrtina:

Prvi napad je imala selekcija Srbije koja postiže i prve poene preko Milutnova, odmah u narednom napadu Boganović postiže trojku, ali Sudanci uzvraćaju istom meru. Nikola Jović nastavlja sa sjajnim partijama i dolazi do prve trojke na ovom meču. Selekcija Južni Sudan je pokazala da nije slučajno tu, ali ‘orlovi’ su držali uglavnom sve pod kontrolom.

Sudanci su u jednom trenutku stigli na -2 (12:10), ali su naši košarkaši brzo odgovorili i napravili seriju od 4:0 (16:10). Gebrijel koristi nepažnju odbrane Srbije i dolazi do novih poena, ponovo dolaze na -2 (16:14). Milutinov potiže nove poene, a Denk uzvraća u narednom napadu, uglavnom se igralo koš za koš, a Nikola Jović ponovo postiže trojku.

Orlovi’ su pokazali aktraktivnu igru i Nikola Jović je na minut ipo do kraja je već imao 10 postignutih poena. Do kraja prve deonice, izabranici Svetislava Pešića su odigrali sjajno i ovaj deo susreta završili rezultatom 30:20.

Druga četvrtina: 

Ova deonica počinje trojkom Sudanaca, ali Gudurić odmah uzvraća šutem za dva poena. Dolazi afrička ekipa do nove trojke, koriste nepažnju srpske odbrane, pa je Pešić morao da reaguje tajm-autom. Imao je Gudurić sjajan solo prodor, ali je fauliran pa je imao slobodna bacanja i imao učinak 2/2.

FOTO: Starsport

Bogdanovića ovog puta hoće trojke i pogađa novu i povisuje prednost našeg tima na 37:26. Ponovo je odbrana Srbije zakazala i Džons to koristi i postiže tri poena. Ponovo Sudanci dolaze do trojke i koriste nepažnju odbrane ‘orlova’, Milutinov pogađa u narednom napada na aisitenciju fenomenalnog Nikole Jovića. 

Srbija je već na tri ipo minuta do kraja imala tri igrača sa dvocifrenim učinkom Bogdanović 11, Nikola Jović 12 i Milutinov 13.  Pešićevi puleni dolaze prvi put do prednosti od +13 (49:36). Nastavili su Sudanci da pokazuju odlične šuterske sposobnosti, pa je Džuk ponovo postigao tri poena.

Dobrić postiže prvu trojku na prvenstvu i sa prednost od +14 (53:39). Do kraja poluvremena Srbija je sjajno odigrala i na odmor otišla rezultatom 59:36.

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter