0
Košarka

FOTO: Starsport

PEŠIĆ ZADOVOLJAN ZALAGANJEM PROTIV SUDANACA: ‘Sjajan odnos prema igri, ne razmišljamo o Italiji sada!’

Objavljeno: 30.08.23 u 12:45

‘Igrali smo protiv tima koji je fizički potkovan.’

Selektor reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić je nakon susreta sa Južnim Sudanom izneo svoj sud o ovoj utakmici i rekao da je su odlično igrali odbranu u tranziciji.

-Sjajan odnos prema igri od prvog do poslednjeg minuta. Odlično smo igrali odbranu u tranziciji. Igrali smo protiv tima koji je fizički potkovan. Imaju dobar i čist koncept, posebno u ofanzivi. Za nas je bilo zanimljivo igrati ovaj meč. Ni manje ni više, nisam ja bitan, ovo je Svetsko prvenstvo. Važno je pobediti svaki meč. Važno je koristiti ovaj meč da bismo poboljšali individualne parametre. Koncentracija je bila dobra i očekuju nas teške utakmice – poručio je Kari.

Naredni suster naša selekcija igra protiv Italije, a selektor je izjavio da još uvek ne razmišljaju o tom duelu.

-Mi ne razmišljamo o Italiji sada. Sutra ćemo pričati i analizirati kako treba da igramo protiv njih. Pričaćemo o meču sutra i na dan utakmice – jasan je Svetislav.

Najefikasniji je bio Nikola Jović sa 25 poena, a popularni Kari je imao šta da kaže i o njemu.

-Rekao sam mu da ako je sam, da donese svoje odluke. Da ne okleva, da šutira, da ide na prodore. On je talentovan, ima dobar osećaj. Najvažnije nije ono što mu ja kažem, nego to što ima podršku saigrača. Oni ga podržavaju i veruju u njega. To je najvažnije – naveo je Pešić.

Na kraju je kazao da je zadovoljan.

-Svime sam zadovoljan, kao i delovima igre na kojima treba da rastemo. U odbrani, napadu, pomaganju, preuzimanju. Odbrana je bila izvanredna dobar deo utakmice, jedan na jedan. Igrači su preuzeli odgovornost. Bili su svesni da igramo protifv atletske ekipe. Videli ste odakle su oni uzimali šuteve, ne respektuju nikoga. Zahvaljujući toj odgovornosti, dobili smo timsku odbranu. Treba to nastaviti i dalje. Sve počinje, ipak, od odbrane na plejmejkeru i završava se odbranom na visokim igračima. Treba da postavimo takvu igru da se naši igrači najbolje osećaju i da napravimo meč-ap da oni mogu da dođu do izražaja – zaključio je Svetislav Pešić.

Podsetimo, ‘orlovi’ su ostvarili ubedljivo pobedu nad Južnim Sudanom 115:83 i došli do maksimalnog učinka u grupi. Prethodno su izabranici Svetislava Pešića dobili Kinu 105:63 i Portoriko 94:77, a u narednoj fazi odmeriće snage sa Italijom Dominikanskom Republikom.

 

 

 

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter