0
ATP

FOTO: Twitter/@Wimbledon

NOVAK RAZBIO ŠPANCA: Đoković se prošetao do trećeg kola US opena i zakazao duel sa Đereom!

Objavljeno: 30.08.23 u 22:20

U odličnoj formi je srpski teniser

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, nastavlja svoj put ka osvajanju nove Grend slem titule, plasiravši se u treće kolo US Opena. U drugom kolu ovog prestižnog turnira, Đoković je dominirao i pobedio španskog tenisera Bernabea Zapatu Miraljesa sa ubedljivih 3:0 u setovima (6:4, 6:1, 6:1).

Iako je možda delovao nešto nezainteresovano na početku meča, Đoković je brzo uspostavio kontrolu nad igrom i protivnikom. Nakon nekoliko početnih nesigurnosti i neiznuđenih grešaka, srpski teniser je stabilizovao svoju igru i krenuo u osvajanje setova.

U prva dva seta, Đoković je postigao dva brejka u svakom setu, dok je u trećem setu njegov protivnik imao priliku za brejk, ali se Đoković uspešno odbranio. Na kraju, Zapatu Miraljes nije uspeo da parira Đokovićevom tempu i preciznosti, te je srpski teniser ubedljivo osvojio treći set i završio meč u svoju korist.

Sada Đokovića očekuje srpski derbi u trećem kolu, gde će se suočiti sa Laslom Đereom. Ova dva tenisera dobro se poznaju, igrali su zajedno i trenirali, što dodatno podstiče uzbuđenje oko njihovog međusobnog susreta na terenu Artur  stadiona. S obzirom na njihovu međusobnu istoriju i poznavanje igre jedan drugog, očekuje se da će ovaj susret biti posebno zanimljiv za sve ljubitelje tenisa.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter