0
ATP

FOTO: Twitter/@usopen

ĐOKOVIĆ OTVORIO DUŠU: „Još uvek imam glad za tenisom!“

Objavljeno: 30.08.23 u 23:55

Srpski teniser je bio iskren

Uspeo je Novak Đoković da savlada Bernabea Zapatu Miraljesa u drugom kolu US opena, a naredni rival na poslednjem grend slemu u sezoni biće mu Laslo Đere.

Nakon pobede najbolji teniser svih vremena je govorio o tome da je zadovoljan prikazanom igrom.

Znam, bio je težak meč, pogotovo u prvom setu. Bila je tu i senka, dosta vlage. Nisam počeo meč kako treba, ali sam otišao koji stepenik više i jako mi je drago što sam ovako priveo meč kraju – počeo je Novak.

Govorio je Novak i o terminima mečeva.

Da li je mi je trebalo ovo?! To pomislim! Ne, zato se trenira, da budeš spreman za sve ono što te potencijalno čeka na terenu. Dnevne i noćne termine moramo razlikovati, morate biti spremni. Morate sebe da nagovorite i kada niste spremni i da napredujete.

Istakao je Đoković da se dosta stvari promenilo u odnosu na pre nekoliko godina.

Različito pre nekoliko godina. Imamo dosta vremena da se oporavimo, da unapredimo i poradimo nešto na našoj igri. Srećan sam što sam se vratio u Njujork, srećan sam što igram na Artur Ešu. To mi daje snagu, još uvek imam glad da igram ovaj sport i da napredujem. Još uvek to imam!

Na pitanje kako bi bilo igrati protiv sebe pre 10 godina, Đoković je kroz osmeh odgovorio:

– Lako! Pobedio bih sam sebe pre šest godina! Lako, u tri seta. Ne bih voleo da igram protiv sebe. Razlikujemo se naš dvojica u iskustvu, ono što radimo u datim momentima, fokusiram se više na bitne stvari. Možda sam imao eksplozivnost pre 10 godina. Još uvek se dobro krećem za jednog starijeg čoveka! – podvukao je Novak uz osmeh.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter