0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

U DUELU IMENJAKA NIŠLIJE ODNELE POBEDU: Prvi bodovi na Čairu u novoj sezoni!

Objavljeno: 25.08.23 u 20:58

Gosti pokušali da režiraju dramu.

Fudbaleri Radničkog iz Niša su danas od 18:30 dočekali svog imenjaka iz Kragujevca na stadionu ‘Čair’ u okviru petog kola  Mozzart Bet Superliga Srbije. Nišlije su ostvarile prvu pobedu u sezoni, savladavši Radnički 1923 rezultatom 4:1 i konačno doneli radost na Čairu.

Prvo poluvreme:

Prvu šansu imao je domaćin u 9. minutu kada je lopta posle odbijenog centaršuta Pejovića došla do Vojnovića, koji je šutirao sa distance, ali pravo u Mladenovića. Došli su Kragujevčani do prve prilike na susretu, kada je nakon gužve na ivice kaznenog prostora do lopta dolazi Krajišnik koji šutira preko gola.

Nišlije dolaze do prednosti u 14. minutu kada je Filip Frej protrčao po levom boku i dodao loptu do Ilića koji je šutirao sa distance i savladao Mladenovića, a lopta otišla u donji desni ugao. Nakon postignutog gola, tim sa Čaira delovao je organizovanije i stvorio je terensku inicijativu.

Dolaze izabranici Nikole Trajkovića do novog pogotka u 21. minutu, a Sava Petrov nastavlja svoju seriju lepih golova, uzeo je loptu imao solo prodor po desnoj strani i šutirao sa 20 metara u dalji ugao golmana gostiju i doneo radost navijačima. Pokušavali su Kragujevčani pas igrom da dođu do gola domaćih, ali odbrana niškog tima bila je na visini zadatka.

Posle dužeg vremena tim Dejana Joksimovića je pokušao šutem da ugrozi Rosića šutirao je Zoe, međutim. njegov šut je završio pored gola. Odmah u narednom napadu Nišlije su imale korner, koji je izveo Pejović u 33. minutu, lopta je došla do Vojnovića koji je pokušao glavom, ali pravo u Mladenovića.

U finišu prvog dela, Nišlije su prepustile inicijativu gostima koji su svim naporima pokušavali da zatresu mrežu, ali su defanzivci domaćih na čelu sa Jamkamom radili odličan posao. U 44. minutu Krajišnik je uposlio Pecelju koji je imao sjajnu šansu i šutirao u bliži Rosićev ugao, ali je čuvar mreže domaćih sprečio pogodak.

Nastavili su domaći sa terorisanjem odbrane Kragujevčana, pa je prvo Petrov probio po desnoj strani i u kazenom prostoru uposlio Ivelju, koji je loše zahvatio loptu i ona je otišla pored gola. Nakon te usledila je druga šansa, Frej je imao prodor kroz sredinu i pustuo pas u stranu ka Petrovu koji je imao sjajan šut, ali pored gola. Na odmor tim Nikole Trajkoviča odlazi sa dva gola prednosti.

Drugo poluvreme:

Nastavili su gde su stali domaći fudbaleri, a to se isplatilo u 48. minutu kada je Frej imao prodor kroz sredinu i uputio pas ka  Iliću koji je savladao Mladenovića i postigao svoj drugi gol na susretu. Smanjuju gosti u 54. minutu kada je Čolović uputio centaršut, a  Vidakov glavom šutirao, ali je Rosić prvi šut odbranio, da bi napadač Kragujevčana iz drugog pokušaja smestio loptu u gol.

Dva minuta kasnije ponovo su gosti imali priliku, Čolović se ovog puta odlučio na šut sa distance, ali je bio neprecizan, jer je njego šut završio preko gola. Nakon ova dva brza napada Kragujevčana, ponovo su domaći preuzeli inicijativu i posed lopte. U drugom poluvremenu je znatno opao intezitet igre, skroz drugačija slika u odnosu na prvo.

Mogao je niški tim do gola u 70. minutu kada su defanzivci presekli napad gostiju, a onda pustili loptu u prostor Petrovu koji je bio usamljen u napadu, ali mu je zasmetao Mladenović koji je ostavio gol prazan, a sjajni napadač je uposlio Pejovića koji je mogao da bira gde će da šutira, ali je on izabrao čuvara mreže tima iz srca Šumadije.

Popustila je koncentracija domaćoj ekipi, a fudblaeri Radničko 1923 su imali tri odlične šanse u kratkom vremenskom intervalu. Đurić je iskoristio grešku Pejovića i imao solo prodor po desnoj strani, prvi šut mu je odbranio Rosić, da bi nakon odbitka stativa spasila nišku ekipu.

Nakon toga su ponovo Šumadinci imali napada, po levoj strani je probio Pecelj, koji u srce kaznenog prostora pronašao  Vidakova koji je šutirao sa 7,8 metara, ali je Rosić ponovo pokazao svoje kvalitete i poslao loptu u korner. Ponovo je čuvar mreže Nišlija spasao svoj tim, kada je nakon centaršuta ponovo Vidakov na metar od gola, ali Rosić ponovo imao odličnu intervenciju.

Kragujevčani su imali potpunu kontrolu igre u poslednjih 10 minuta, pokušavali da režija dramu, ali je Rosić bio neumoljiv i sprečio svaku moguću izglednu šansu. Imali su domaći priliku posle dužeg vremena u samom finišu kada je Marjonović imao odličan volej udarac, ali je Mladenović dobro odradio svoj posao.

Tačku na susrer stavio je Aleksandar Mesarović u dubokoj nadoknadi i za trijumf od 4:1, kada je nakon kontre Marjanović uputio pas ka Škrbića, a ovaj uposlio Mesarovića koji šuitra u dalju ugao.

 

 

 

3
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter