2
Domaći fudbal

Zvezdan Terzic FK Crvena Zvezda pocetak priprema za prolecni deo Mozzart Super Liga 2022/2023 at stadium Rajko Mitic (Marakana) on January 04, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

IMAMO IGRAČE KOJI MOGU ODMAH U PREMIJER LIGU: Terzić tvrdi da je najveći problem Zvezde slaba i spora liga!

Objavljeno: 25.08.23 u 11:38

Prvi čovek Zvezde rekao svoje.

Crvena zvezda je praktično već četiri godine jedini tim iz Srbije koji igra u dva najjača evropska takmičenja, a to je dovelo do rasta kluba koji prevazilazi okvire domaćeg prvenstva. Povodom toga oglasio se i Zvezdan Terzić, koji je svestan snage kluba u kome je on defakto alfa i omega.

Da, da, da, on je klasa. Zvezda je jako porasla kao klub. Zvezda danas ima četiri ili pet igrača koji mogu da igraju Premijer ligu! Sigurno! Dvojica sad odmah i trojica u perspektivi. Sigurno. Vi imate sad Stamenića i Bukarija – dvojicu igrača koji mogu odmah da igraju Premijer ligu. Imamo i Glazera i Dragovića i malog Mitorvića, koji ima neverovatan potencijal”, kaže Terzić za Sportski žurnal.

Najveći problem u Ligi šampiona biće što mi dolazimo iz slabe, spore lige. I naši igrači, hteli ne hteli, u drugoj su, trećoj brzini u našoj ligi. A onda će iz toga upasti u jedan turbo sistem, atomski fudbal, gde su vanzemaljci igrači. Gde je brzina tih igrača ogromna, brzina protoka lopte, pasa. To je samo strah: kako će se naši igrači snaći iz ove spore lige, loših terena, sporih pasova i protivnika pri susretu s mnogo većom brzinom svega” – dodao je popularni Terza.

Godinama smo imali 250.000, a sad imamo 800.000. To je potcenjivanje na svaki način. Ne treba nam ni tih 800.000. I to je Fudbalski savez oteo, jer sva TV prava pripadaju klubovima, a ne FSS. Fudbalski savez Srbije jedini je savez u Evropi koji je oteo ta prava jednostranom odlukom Skupštine FSS…. Sva TV prava na svetu pripadaju klubovima, a klubovi se udruže u ligu… Jedino ovde došao tadašnji predsednik i rekao ovo propada nama i ti nemaš kome da se žališ. Doći će vreme kada će i ova tema izaći na dnevni red i kada će Crvena zvezda uzeti TV prava u svoje ruke”, završio je Terzić opširnom intervjuu koji možete da čitate u štampanom izdanju i na sajtu Sportskog žurnala.

11
8
2 Komentara
  1. jake plate tako da mogu da odu tamo i gledaju premijer ligu o nasem trosku. Idi i ti Dr madjijo kazu da ti je engleski vrhunski

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter