1
Fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

SJAJAN GEST CRVENO-BELIH: Zvezda ugostila heroja sa Košara i njegovu porodicu! (VIDEO)

Objavljeno: 23.08.23 u 18:20

Veoma lepe scene u Ljutice Bogdana!

U novoj epizodi emisije „Zvezda je porodicacrveno-beli ugostili su familiju Marković, iz sela Provo koje se nalazi u okolini Šapca, na utakmici protiv subotičkog Spartaka. Klub uz Ljutice Bogdana je slavio rezultatom 3:0, a članovi porodice, među kojima je otac Stojić ratni heroj sa Kosova i njegovo četvoro dece, su mogli da uživaju u “čarolijama” crveno-belih prvotimaca na terenu.

-Putem akcije koju Zvezda na veliko zadovoljstvo realizuje već nekoliko sezona, imali smo ogromnu čast da omogućimo članovima porodice Marković da potpuno besplatno prisustvuju meču naših fudbalera protiv ekipe iz Subotice. Novinarska ekipa Zvezda TV je imala zadovoljstvo da od doma zvezdaške porodice, koji se nalazi u opštini Vladimirci kraj Šapca, doprati do najvećeg srpskog stadiona oca Stojića i četvoricu sinova Stefana, Ognjena, Filipa i najmlađeg Ivana.

Na putu prema Marakani, ali i na samom stadionu dečaci su neprestano pričali samo o Crvenoj zvezdi. Isticali su da im najdraža pobeda voljenog tima nad Liverpulom od 2:0, a pored toga su prikazali zavidno poznavanje klupske istorije s obzirom da su bez zastajkivanja nabrajali članove zlatne generacije iz 1991. godine. Takođe, mališani nisu mogli da sakriju zvezdaška obeležja koja su sa ponosom nosili tokom 90 minuta duela sa Spartakom.

Pre početka utakmice, kako sam protokol nalaže, članovi porodice Marković su uz pratnju kustosa obišli Zvezdin muzej koji broji preko 300 trofeja, a potom ih je ugostio predsednik Crvene zvezde – Svetozar Mijailović, koji im je požeo dobrodošlicu i obradovao ih simboličnim poklonima. Od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka članovi familije iz sela Provo nisu mogli da odvoje pogled sa terena, a prelepim golovima izabranici Baraka Bahara su se potrudili da im učine dolazak na Marakanu izuzetnim.

Ipak na kraju susreta usledilo je specijalno iznenađenje koje je naš klub priredio. Naime dečaci su se spustili na atletsku stazu stadiona “Rajko Mitić” , te uz druženje i fotografisanje sa igračima proslavili ubedljiv trijumf. Nema dileme da će ovaj dan ostati zauvek urezan u pamćenje porodici čiji je otac 1999. godine ranjen na Kosovu i Metohiji prilikom spašavanja saboraca iz ruševina. Tom prilikom mu je dodeljeno priznanje za čuvanje i negovanje borbene tradicije od strane udruženja „Herojska 549. motorizovana brigada” – navodi se na zvaničnom klupskom sajtu FK Crvena zvezda. 

3
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter